Trillingsmeter analyseert mechanische machineproblemen

De nieuwe Fluke 810 trillingsmeter voert een op ervaring gebaseerde diagnose van mechanische machineproblemen uit.

Fluke Europe B.V. levert trillingsmeter 810, een geavanceerd instrument voor het oplossen van trillingsproblemen.

Dit instrument stelt onderhoudsteams in staat om op betaalbare en gebruiksvriendelijke wijze snel gegevens te verzamelen en mechanische problemen te diagnosticeren en op te lossen. De handheld Fluke 810 is ontworpen en geprogrammeerd om de meest gangbare mechanische problemen te diagnosticeren in een breed scala van mechanische apparatuur.

Prioriteit

Als de Fluke 810 een storing ontdekt, identificeert hij het probleem en beoordeelt de ernst ervan op een schaal van vier niveaus. Hierdoor kan de onderhoudsprofessional prioriteit geven aan bepaalde onderhoudstaken. Het instrument beveelt tevens reparaties aan. Contextgevoelige helpmenu's bieden nieuwe gebruikers realtime-begeleiding en tips.

Nieuwe aanpak

De diagnosetechnologie van de Fluke 810 analyseert de werking van machines en spoort storingen op door trillingsgegevens te toetsen aan een uitgebreide set richtlijnen die zijn opgesteld op basis van jarenlange ervaring. De Fluke 810 bepaalt de ernst van de storing door toepassing van een unieke technologie voor het simuleren van een storingsvrije toestand en het bepalen van een referentietoestand. Hiermee kan vervolgens een directe vergelijking met de verzamelde gegevens worden gemaakt. Dit betekent dat het resultaat van elke genomen meting wordt vergeleken met een in nieuwe staat verkerende machine.

Viewer-applicatiesoftware

De leveringsomvang van de Fluke 810 trillingsmeter omvat Viewer pc-software die compatibel is met Windows XP en Vista. Hiermee worden de gegevensopslag- en tracking-mogelijkheden vergroot. De Viewer biedt de volgende mogelijkheden:

  • invoeren van machine-instellingen via de computer en verzenden van de gegevens naar de trillingsmeter;
  • genereren van diagnoserapporten (PDF);
  • gedetailleerd bekijken van trillingsspectra;
  • IS2-warmtebeelden importeren (JPEG).
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie