AGC levert architectonisch 'tegengif' in ziekenhuizen.

AntiBacterieel glas van AGC Glass Europe is een belangrijke vernieuwing op glasgebied.

Dankzij zijn antimicrobiële werking elimineert dit glas bijna alle bacteriën die zich erop begeven. Bovendien voorkomt het glas dat schimmels zich kunnen vermeerderen. Dankzij deze opmerkelijke prestatie is het glas zeer geschikt voor plaatsen waar hygiëne belangrijk is c.q. vereist. 
Sinds het AntiBacteriële glas op de markt werd gebracht (twee jaar geleden), is het inmiddels in tal van toepassingen te zien: zowel in wandbekleding als meubilair specifiek voor ruimten waar hygiënische eisen gelden.

Toepassingen

Het nieuwe St. Ivan Rilsky ziekenhuis in Stara Zagora telt 376 m² beige Lacobel AB lakglas en het Pirogov ziekenhuis in Sofia heeft er zelfs zo’n 450 m² van, in uiteenlopende kleuren (blauw, groen, beige en wit). Dit glas, dat is voorzien van een ‘Safe’ veiligheidsfilm, werd met name aangebracht op de muren van operatiezalen en kraamafdelingen.
In het Pirogov ziekenhuis is het AB glas ook op andere plaatsen te zien: in gelakte uitvoering met Lacobel AB op verscheidene meubels (kasten, laden) en in doorzichtige uitvoering met Planibel AB in de deurprofielen tussen de operatiezalen.

Pastelblauw

Het Saint-Pierre ziekenhuis in Ottignies (België) brengt momenteel pastelblauw Lacobel AB glas aan in wacht- en spreekkamers en gangen. Voorzien van een Safe film is het glas verder te vinden in de vorm van wandbekleding, met name rondom wastafels. Hetzelfde pastelblauwe glas siert in de Saint-Georges kliniek in Nice de muren van een operatiekamer bestemd voor handchirurgie.