Kunststof leidingen in dunner jasje

Thermaflex breidt assortiment Flexalen uit met ‘kleine diameters’.

Tijdens de VSK 2010 vakbeurs toont Thermaflex het nieuwe assortiment kleine diameters van haar kunststof leidingsysteem Flexalen.

Door een andere productiemethode kunnen de leidingen in een ‘dunner jasje’ geproduceerd worden. Hierdoor kunnen de leidingen op nog meer gebieden worden ingezet en zijn ze lichter en flexibeler geworden.

Kleinere diameters

Vanuit de markt is er behoefte aan leidingen met kleinere diameters: de praktijk laat zien dat de isolatie rondom de mediumbuis ruim voldoende is voor toepassingen waar Flexalen voor ingezet wordt.
Thermaflex levert nu een range leidingen met een dunnere isolatielaag. Door de buitenmaat van de leidingen te verkleinen zijn leidingen lichter en flexibeler geworden met behoud van voldoende isolatiewaarde. Daarnaast is ook het aanbod van maten mediumbuis vergroot met de 16 en 20 mm mediumbuis.

Hanteerbaar

De leidingen met een kleine diameter zijn eenvoudig op de gewenste lengte te maken en leverbaar in gemakkelijk hanteerbare rollen. Net als voor de grote(re) diameters zijn ook voor de nieuwe, kleine diameters rubberen eindmanchetten en verbindingskoppelingen leverbaar. Hiermee zijn de leidingen stof- en waterdicht af te werken en eenvoudig aan te sluiten op reeds bestaande leidingen.

Flexibel

Flexalen is een bijzonder milieuvriendelijk en kostenbesparend systeem. Het zorgt ervoor dat warmte en koude efficiënt benut kunnen worden. De leidingen zijn onderhoudsarm en corroderen niet. Vanwege de flexibiliteit en het twee-in-één principe (installeren en isoleren) zijn ze sneller te leggen zodat op de totale investering tot 30 à 40% bespaard kan worden.

Thermaflex is tijdens de vakbeurs VSK 2010 aanwezig op standnummer 03 D098.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie