Gebouwen van Recticel Insulation vangen zonlicht op

Recticel Insulation plaatst zonnepanelen op eigen gebouwen.

Recticel Insulation produceert duurzame isolatieproducten en –concepten die bijdragen tot een aanzienlijke energiebesparing in bouwprojecten en die het comfort van de eindgebruiker verhogen.

Dit alles gebeurt met de grootste zorg voor kwaliteit, mens en milieu. Alle Recticel isolatieproducten dragen bij tot een vermindering van de CO2-uitstoot, wat goed is voor het klimaat en de omgeving.

Hand in eigen boezem

Allereerst verdubbelt het bedrijf de bestaande isolatie (Powerdeck F) tot 100 mm. Powerdeck F heeft een uitstekende isolatiewaarde (λd = 0,026 W/mK) waardoor de energiebehoefte voor verwarming in de magazijnen aanmerkelijk vermindert. Bovendien wordt op deze manier ruimschoots tegemoet gekomen aan de huidige EPBD-eisen voor industriële gebouwen.

Door het plaatsen van maar liefst 3564 fotovoltaïsche zonnepanelen op de platte daken van haar eigen magazijnen op de productiesite in Wevelgem (België), zal Recticel Insulation zelf jaar na jaar zo'n 575.000 kWh elektriciteit produceren, wat overeenkomt met ongeveer het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 164 gezinnen van gemiddeld 4 personen. Zonne-energie levert groene stroom omdat er geen CO2 vrijkomt bij de productie van deze vorm van elektriciteit. Daarnaast zorgt de productie van groene stroom voor een vermindering van de CO2-uitstoot met 230 ton per jaar, of de jaarlijkse uitstoot van zo'n 82 wagens, die gemiddeld 20.000 km rijden.

Recticel Insulation is aanwezig tijdens de Gevel vakbeurs 2010 op standnummer 01 B015.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie