Ventilatie met geluiddemping

Duco introduceert ‘geluiddempende’ lamellen op vakbeurs Gevel 2010.

Eind januari introduceert Duco op de vakbeurs Gevel 2010 in Rotterdam een nieuwe serie aluminium lamellen voor het samenstellen van muurroosters en lamellenwanden.

De series DucoWall Acoustic en DucoGrille Acoustic combineren intensieve ventilatie met geluiddemping.
De lamellenwanden en muurroosters zijn ideaal voor het afschermen van ruimtes met technische installaties die voor geluidsoverlast kunnen zorgen, maar toch permanent geventileerd moeten worden zoals koelinstallaties en generatoren.

Toepassing

Met één type lamel zijn twee esthetische toepassingen mogelijk: 75 Z en 75 L. De stap van de lamel kan aangepast worden t.b.v. de gewenste of vereiste ventilatiecapaciteit. De lamellen zijn aan de binnenzijde voorzien van geluiddempende, niet-ontvlambare minerale wol.
De aluminium lamellen worden op kunststof lamelhouders geklikt met Duco’s gepatenteerde “Draai-Klik” systeem. Daardoor zijn ze snel en eenvoudig te monteren. De lamelhouders kunnen separaat op het draagprofiel geplaatst worden. Dit maakt een perfecte afwerking mogelijk. De Acoustic lamellen kunnen prima gecombineerd worden met lamellen uit het DucoWall Classic gamma.

Nachtkoeling

Muurroosters en lamellenwanden worden in Nederland steeds vaker gebruikt voor nachtkoeling. Daarbij wordt ’s nachts zoveel mogelijk frisse lucht binnengelaten en opgeslagen. De combinatie van ‘Night Cooling’ en externe zonwering overdag zorgen op een gezonde manier voor een aangenaam thermisch binnenklimaat tijdens warme dagen. Zonder daarbij energie te verbruiken.

Over de invloed van nachtkoeling en zonwering op de energieprestatie van gebouwen organiseert Duco op de Gevel vakbeurs dagelijks een spreeksessie in het beurstheater. Beursbezoekers zijn welkom op stand A011.

« Nieuws overzicht