Buitenbank van thermisch verzinkt staal

De Come Back buitenbank van VelopA is onlangs bekroond met het Cradle-to-Cradle certificaat.

Thermisch verzinkt staal vormt het basismateriaal voor de Come Back bank, een nieuwe buitenbank van VelopA, die recent werd bekroond met het Cradle-to-Cradle certificaat.

Ontwerper Eveline Bijleveld ontving voor de bank de Duurzaamheidsprijs, een initiatief van de Hogeschool Rotterdam en het Rotterdam Climate Initiative.

Kringloop

De keuze voor thermisch verzinkt staal werd, naast door de geschiktheid voor recycling zonder kwaliteitsverlies, ingegeven door de mechanische eigenschappen, de corrosievastheid en de duurzaamheid van het materiaal.
Thermisch verzinkt staal heeft zeker de toekomst: wanneer de levensduur van de Come Back bank is beëindigd, kan het materiaal opnieuw worden gebruikt.

Functioneel

De Come Back bank kenmerkt zich door een futuristische vormgeving en leent zich voor toepassing als buitenmeubilair. Naast de Cradle-to-Cradle uitgangspunten, moest de bank natuurlijk ook nog ‘lekker’zitten. Door het middenstuk van de bank te verhogen is er voldoende afstand om naast onbekenden op de bank te zitten. Het middenstuk kan ook als tafeltje worden gebruikt.

Elke bank wordt door VelopA voorzien van een uniek nummer en als zodanig geregistreerd. Aan het eind van de levensduur wordt de Come Back bank kosteloos opgehaald en de materialen hergebruikt.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie