Sanitair veilig voor kalkafzetting

Het NoCalc systeem behandelt drinkwater op een veilige manier.

Op het gebied van waterbehandeling introduceert International Bathrooms een systeem dat vuiltoetreding, kalkaanslag en corrosie in drinkwaterinstallaties in woningen vermijdt: NoCalc.

Het systeem bestaat uit het NoCalc doseringstoestel en een prefilter.
Het doseertoestel voorkomt de afzetting van calcium en magnesiumzout in kranen, etc. Bovendien beschermt het toestel de installaties tegen corrosie, dankzij de beschermende film die op de binnenwanden van de leidingen wordt afgezet.
Het NoCalc prefilter voorkomt dat vuildeeltjes de drinkwaterinstallatie binnenkomen. Het filter draagt ook bij aan een hogere drinkwaterkwaliteit en de toepassing verlengt de levensduur van kranen, leidingen en apparatuur.

Installatie

Het NoCalc doseringstoestel en het prefilter zijn eenvoudig in het leidingsysteem te installeren. Indien deze na de watermeter worden gemonteerd beschermt het systeem de gehele drinkwaterinstallatie. Het doseersysteem werkt met een patroon dat een gepatenteerd doseringsmechanisme heeft en gebruikt geen elektriciteit. De patroon heeft een lange levensduur van 35 m3, gemiddeld is per gezinslid slechts één patroon per jaar nodig. Een drijvend rood balletje geeft het niveau aan wanneer de patroon moet worden vervangen. Vervanging van de patroon is eenvoudig. Enkele minuten afsluiten van de waterleiding is voldoende.

Veiligheid

Het NoCalc systeem is een veilige manier van het behandelen van drinkwater en is in overeenstemming met de internationale normen voor drinkwater volgens de EC-standaard (EN 1208) en valt doordoor binnen de reglementen van de FAO/WHO. Het NoCalc doseringstoestel is tevens voorzien van een internationaal goedgekeurde terugslagklep (o.a. KIWA keur).

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie