Fundering razendsnel geplaatst

IJB Smartfoot wint terrein in de utiliteitsbouw.

De IJB Smartfoot  is een uitstekend alternatief voor de in het werk gestorte fundering op staal. Deze revolutie in prefab funderen op staal wint een steeds groter terrein in de bouwwereld.

Niet alleen in de woningbouw, maar ook opdrachtgevers in de utiliteitsbouw ontdekken deze manier van funderen. De IJB Groep is de enige in Nederland die met dit systeem werkt.

Tijdwinst

De IJB Groep legt de fundering aan voor de nieuwe school in Leek: ‘De Nijenoert’. Deze brede school bestaat naast 13 klaslokalen ook uit een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, ruimte voor buitenschoolse opvang en een gymzaal. Het complex van ruim 2.000 m² bestaat uit ruim 100 IJB Smartfoot elementen, variërend in lengtes van 1 tot 12,44 m. De elementen zullen in twee dagen gemonteerd worden. Dit in tegenstelling tot de traditionele in het werk gestorte fundering, wat in dit geval enkele weken in beslag genomen zou hebben. Met de IJB Smartfoot valt dus een enorme tijdswinst te behalen.

Werking

Het plaatsen van de IJB Smartfoot gaat razendsnel. De elementen worden kant-en-klaar en op het juiste moment afgeleverd. Eenmaal gepositioneerd kunnen de elementen in het zandbed worden gelegd. Dit levert enorme tijdwinst op de bouwplaats op en is dus kostenbesparend. Ander bijkomend voordeel is dat er direct doorgebouwd kan worden.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie