Schroefloze contacten vereenvoudigen installatie

Installatie automaat voor Hafonorm installatiekasten nu ook met schroefloze contacten.

De Flexomaat, de installatieautomaat uit het Hafonorm programma, wordt sinds kort geleverd met schroefloze contacten aan de afgaande zijde.

Voor het aansluiten van de afgaande bedrading kan worden volstaan met het insteken van de draad in de Flexomaat. Installatie van de Flexomaat wordt niet alleen eenvoudiger maar ook sneller.

Busboard systeem

De Flexomaat maakt deel uit van het ABB Hafonorm programma. Deze serie modulaire installatiekasten kenmerkt zich door het Busboard-systeem waar alle benodigde componenten voor de installatiekast op worden geklikt. Steekcontacten maken vervolgens automatisch contact zodat aan de voedende zijde geen bedrading hoeft te worden aangesloten. Ook is het mogelijk het aantal groepen in een later stadium uit te breiden. Op deze manier kan de installatiekast zeer flexibel op maat worden samengesteld.

Op maat

Voor het opmaat samenstellen van Hafonorm installatiekasten kan gebruik worden gemaakt van de Hafonorm generator. Hiermee worden met één muisklik de specificaties, het typenummer, het vooraanzicht van de kast, het installatieschema en de groepenkaart gegenereerd.

Logische indeling

Het 1-fase, 3 split Busboard-systeem voor kasten met 3 aardlekschakelaars, zorgt tevens voor extra overzicht. De aardlekschakelaars worden hierbij onderin de kast geplaatst en de automaten bovenin. Op deze manier wordt installatiegemak gecombineerd met een logische indeling.

Toepassing

Het modulaire Hafonorm kastenprogramma is niet alleen voor nieuwbouw-, maar ook voor renovatie- en uitbreidingsprojecten geschikt. Belangrijk voordeel van het programma is het feit dat slechts een paar basiskasten en de benodigde componenten op voorraad dienen te worden gehouden.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie