Tapijt verbetert akoestiek

Desso tapijt uit gerecyclede materialen verbetert akoestiek met 60 procent.

SoundMaster is een nieuw type tapijt dat speciaal is ontworpen voor het verbeteren van de akoestiek in ruimten.

Het tapijt bestaat volledig uit gerecyclede materialen en zorgt voor een sterke geluidsabsorptie zodat de akoestiek in ruimten met 60 procent verbetert (proeven volgens ISO-norm 354). In het algemeen kan tapijt contactgeluiden met 20 tot 30 decibel verminderen. Met SoundMaster wordt een extra reductie van meer dan 10 decibel gerealiseerd ten opzichte van de standaardwaarde.

Toepassing

De SoundMaster is vooral geschikt voor scholen, ziekenhuizen en kantoren. In dit soort gebouwen is een prettige akoestiek erg belangrijk, zeker als het om concentratie bij leerlingen of werknemers gaat of een spoedig herstel van patiƫnten. Ook bij kantoren is het zinvol om geluidsarme ruimten te realiseren, denk aan open kantoorruimten en flexibele werkplekken.
Het werken met gerecyclede materialen om tot een eindproduct te komen is in lijn met de Cradle-to-Cradle filosofie. Volgens deze filosofie dienen producten te worden gerecycled of nog beter, in hun geheel te worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten.

Geluidsbeheersing

Het is niet eenvoudig om het geluidsniveau in ruimten te beheersen. Geluidsbeheersing is afhankelijk van talloze factoren, zoals de inrichting, de afmeting en vorm van een ruimte, maar ook de constructie van plafonds, wanden en vloeren.
Vooral in oudere gebouwen is de akoestiek een complexe aangelegenheid. Een vloer leggen is dan vaak eenvoudiger en goedkoper dan het aanpassen van de plafond of wandconstructie.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie