Ledenradiator wordt designradiator

Instamat ziet de ledenradiator als een prijsbewuste trend.

Noem het woord designradiator en je denkt meteen aan de badkamer. Niet helemaal terecht volgens fabrikant Instamat.

Steeds meer speciaal vormgegeven radiatoren zijn namelijk niet specifiek bedoeld voor de badkamer. Een blik in het verleden van de ledenradiator.

Ouderwets

De ouderwetse ledenradiator is nu leverbaar in een moderne uitvoering. Dit type dat vroeger in gietijzer werd uitgevoerd, geniet tegenwoordig meer belangstelling van designer en consument. De meeste mensen kennen de ledenradiator als een ouderwetse, logge radiator met hoekige randen die niet te tillen was.

Inmiddels is deze nieuwe ledenradiator uiterst elegant. De hoeken van deze radiator zijn afgerond en het materiaal vervangen door staal in plaats van gietijzer.
De ledenradiator wordt veel toegepast in woonkamers en keukens vanwege zijn veelzijdigheid. Door de ruime beschikbaarheid in maatwerk is deze in elke ruimte toepasbaar of de radiator aan de muur moet komen of vrijstaand. Zelfs een gehoekte of gebogen radiator, bijvoorbeeld in een erker behoort tot de mogelijkheden.

Kleur

Naast het feit dat de vormgeving goed aansluit bij toepassing, smaak en interieur van de klant, heeft de moderne levenradiator nog een troef: de kleur. Het pallet kleuren waarin deze radiatoren verkrijgbaar zijn, is namelijk onbegrensd. Zelfs in de uitvoering zoals deze geproduceerd wordt met een doorzichtige lak, genaamd blanke lak. Hierbij zijn alle lasnaden en kleuren van het lassen geheel zichtbaar. Dit geeft de radiator een industriƫle look.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie