Akoestische vormgeving van ruimten

BASWAphon schept een ongekend akoestisch comfort in de fijnst mogelijke afwerking.

Akoestiek is vaak een ondergeschoven kindje als het gaat om het verbouwen van ruimten. Toch levert een goede akoestiek een wezenlijke bijdrage aan het beleven van (woon- of werk)comfort van een gebouw.

Het akoestische pleister systeem BASWAphon zorgt voor een passende oplossing zonder de historische ruimte te veranderen.

Toepassing

BASWAphon wordt toegepast op wanden en plafonds, gebogen, dubbel gebogen of strak recht. De pleister volgt de bestaande vormgeving. De wanden of plafonds behouden hun uitstraling, maar nu met een betere akoestiek als resultaat. De innovatieve akoestische pleister is de gladste in zijn soort: de eindlaag heeft de uitstraling van gewoon stucwerk maar biedt een ongehoorde geluidsabsorptie dankzij het poreuze oppervlak. Beschermde monumenten met hoge nagalm zijn vooral gebaat bij de toepassing van BASWAphon: historische kleuren worden overgenomen, schilderingen worden aangebracht in hun oorspronkelijke vorm.

Vormgeving

BASWAphon geeft akoestisch vorm aan uw ontwerp, in helderwit, gitzwart of een kleur naar keuze. Verlichting, speakers, gordijnrails worden naadloos ingebouwd, en inspectieluiken onzichtbaar ingewerkt. Dankzij de profielvrije ophanging rechtstreeks tegen het plafond of de wand is de opbouwhoogte tot een minimum herleid en is vervuiling door luchtcirculatie uitgesloten. BASWAphon is verkrijgbaar als koelplafond met ingewerkt capillair systeem: genieten van warmte of koelte met een geruisloos, geurloos en onzichtbaar verwarmings- en koelsysteem, met uitzonderlijke geluidsabsorptie.

Kenmerken
  • speciaal ophangsysteem om verlaagd plafond te kunnen realiseren; 
  • glaswapening voor verhoging van de mechanische stabiliteit van de pleisterlagen; 
  • voorzetsystemen en drukvaste platen (BASWAphon Wall) voor wandtoepassingen; 
  • aansluit-, bescherm- en afwerkprofielen van staal; 
  • speciale dilatatieprofielen; 
  • elektra-inbouwdozen BASWA IP; 
  • inspectieluiken voor onzichtbare verwerking in het plafondsysteem; 
  • profielen voor o.a. inbouw van verlichting en schuifbeslag; 
  • waterbestendig (zwembaden), reinigbaar en hernieuwbaar met onbeperkte levensduur.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie