Reflecterend dak geeft verkoeling

Derbibrite witte dakbanen verlagen daktemperatuur en verhogen wooncomfort.

[advertorial]

Derbigum levert onder de naam Derbibrite NT witte, reflecterende dakbanen die toepasbaar zijn op nieuwe of bestaande daken.

De witte acryl toplaag weerkaatst ruim 76% van de zonnestralen zodat tijdens warme periodes de binnentemperatuur verlaagt wordt. Dankzij dit afkoeleffect zorgt Derbibrite NT voor een lager energieverbruik en een hoger comfort.

Verlaging temperatuur en EPC

Derbibrite NT verlaagt de oppervlaktetemperatuur van het dak in warme periodes met ongeveer 40 °C ten opzichte van de traditionele zwarte daken. Tijdens de zomer neemt de binnentemperatuur met ongeveer 4 tot 5 °C af, wat een aanzienlijke verbetering van het binnenklimaat betekent. Daarnaast is er minder energie nodig om een gebouw te koelen en wordt tevens de uitstoot van CO2 beperkt. 
Bovendien zorgt Derbibrite NT voor een lagere EPC zodat een energiebesparing van 2 tot 3 euro per m2 per jaar behaald kan worden.

Combinatie

Een combinatie van Derbibrite NT met fotovoltaïsche panelen heeft een belangrijk voordeel vergeleken met niet-reflecterende dakbedekking: de reflectie van Derbibrite NT verhoogt immers de diffuse zoninstraling op de zonnepanelen.

Acryl toplaag

Derbibrite NT is voorzien van een acryl toplaag met nieuwe nanotechnologie: Easyclean. Easyclean zorgt ervoor dat het oppervlak 100% waterafstotend is. Hierdoor is het dakoppervlak eenvoudig te reinigen en blijft het dak wit, waardoor een zeer goede weerkaatsing van de zonnestralen voor lange tijd gegarandeerd is.

Kenmerken
  • pH-neutraal – regenwater is bruikbaar in ‘grijs watercircuits’; 
  • duurzame hechting; 
  • vliegvuurbestendig; 
  • brandveilig aanbrengen volgens de nieuwe NEN 6050.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie