Stijlvol en veilig hang- en sluitwerk

AXA Smart scharnieren garanderen soepele werking van zware deuren.

Met de introductie van de AXA Heavy Duty scharnieren lanceerde AXA een nieuwe standaardnorm voor zware deuren. Ervaringen met deze scharnieren hebben aan de basis gestaan bij de ontwikkeling van de nieuwe lijn AXA Smart scharnieren.

De nieuwe AXA Smart scharnierenlijn bestaat uit 2 basisuitvoeringen:

  • de AXA Smart met schijflagers;
  • de AXA Smart ongelagerd.
Schijflagers

De gepatenteerde schijflagers zijn opgebouwd uit 4 onafhankelijk van elkaar roterende onderdelen. Deze zijn zo nauwkeurig op elkaar afgestemd dat vuil en vocht nauwelijks kans hebben hierin door te dringen. Corrosie kan geen nadelige invloed uitoefenen op het functioneren van de lager dankzij het roestvaststaal en de slijtvaste kunststof. Daarnaast zorgt het schijflager voor een goede drukverdeling en dus minder slijtage.

Stervormige schroefgaten

De stervormige schroefgaten zorgen voor een groter steunvlak voor de schroeven, waardoor de hechtingsdruk toeneemt en homogener verdeeld wordt. Hierdoor vermindert de kans op het afdraaien van de schroefkop, daalt de kans op storingen en neemt de verwerkingssnelheid toe.
Door het symmetrische en universele gatenpatroon van de scharnieren is het mogelijk in de laatste fase van het productieproces te bepalen welk type scharnier toegepast gaat worden.

Doorlopende scharnierpen

De AXA Smart scharnieren hebben een scharnierpen die 1 mm doorsteekt. Dit zorgt voor een optimale waterafvoer, met een geringe kans op capillaire werking tussen de onderdelen. De strakke vormgeving maakt het mogelijk geen einddop te gebruiken, hetgeen de verwerkingssnelheid positief beïnvloedt.

Kenmerken
  • solide scharnierfixatie dankzij dubbel gespiegeld en symmetrisch “O”gatenpatroon;
  • 3 mm dik doorgezet scharnier voor hoog draagvermogen;
  • breed toepasbaar;
  • een geïntegreerde 18 mm dievenklauw;
  • afmeting van 89 x 89 x 3 mm (h xb x d) en ronde hoeken (R 10);
  • uitvoeringen in finish, topcoat en geborsteld roestvaststaal.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie