Lewis Zwaluwstaarten duurzamer met geoptimaliseerde zinklaag

Reppel levert zwaluwstaartplaten met hogere levensduur.

De zinklaag voor de Lewis Zwaluwstaartplaten van Reppel b.v. Bouwspecaliteiten is geoptimaliseerd. De laag is onzichtbaar, maar verhoogt de levensduur van de platen tot minimaal 50 jaar.

Lewis Zwaluwstaartplaten dienen als speciedrager. Nadat de betonmortel is verhard, dienen de platen ook als wapening. Lewis Zwaluwstaartplaten zijn geschikt voor de bekisting en wapening van dunne, lichtgewicht staalplaatbetonvloeren op houten, stalen of andersoortige draagconstructie.
Met de platen zijn overspanningen mogelijk tot 2.500 mm. De brandwerendheid is tot 90 minuten en de platen zijn duurzaam door de toepassing van kwaliteitsstaal. De geoptimaliseerde zinklaag beschermt het staal in de platen, gaat corrosie tegen en verlengt de levensduur.

Geschikt

Tests tonen aan dat de Lewis Zwaluwstaartplaten met de gestandaardiseerde zinklaagdikte Z100 (100 g/m2, 7 μm per zijde) geschikt zijn in alle voorkomende droge binnenklimaattoepassingen, zoals geïsoleerde begane grond-, verdiepings- en badkamervloeren. Lewis Zwaluwstaartplaten voldoen met de zinklaagdikte aan de in het Bouwbesluit geëiste levensduur van minimaal 50 jaar.
De Lewis Zwaluwstaartplaatvloer bestaat standaard uit een zwaluwstaartplaat voorzien van een dunne laag fijn grindbeton (kifbeton) of gietvloermortel, die samen zorgen voor een stabiele, lichte betonvloer met een hoge draagkracht. De geometrie van het zwaluwstaartprofiel zorgt voor een optimale samenwerking tussen de zwaluwstaartplaat en het kifbeton (of de gietmortel) wat een zo hoog mogelijke draagkracht oplevert voor de complete vloer.

Kenmerken
  • 100 g/m2;
  • 7 μm per zijde;
  • levensduur minimaal 50 jaar.

Meer weten over de Lewis Zwaluwstaartplaten?

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie