Betonrib Kort afstandhouder vloerwapening

Kakron levert een betonnen dekkingsafstandhouder die geen water doorlaat.

De Betonrib Kort van Hakron uit Nunspeet is de verantwoorde afstandhouder voor vloerwapening. Deze houden water tegen.
In de praktijk was het gebruikelijk om ‘Waaltjes’ of stukken stoeptegel te gebruiken om de afstand voor de vloerwapening te bewaren. Deze producten zijn echter niet geschikt, omdat ze water doorlaten. De afstandhouder voor de vloerwapening moet juist het water tegenhouden in plaats van het door te laten.

Vandaar dat is gezocht naar een alternatief en dat is nu gevonden. De KOMO-gecertificeerde tegenhanger voor de snelle oplossingen als afstandhouder is de Betonrib Kort: een betonnen dekkingsafstandhouder die geen water doorlaat.

Dekking

De Betonribben Kort hebben een afmeting van 180 x 50 x 40 mm en zijn dus voor zowel een dekking van 40 mm als 50 mm toepasbaar, door het verdraaien van breedte en hoogte. De lengte van 180 mm maakt het product geschikt voor wapeningsnetten met een maaswijdte 150 x 150 mm.
Wie grote afstanden moet maken kan beter teruggrijpen op een ander product van Hakron, de MeterRib. Die heeft een lengte van 1m en kan door verdraaien van de breedte/ hoogte, zowel voor 30 mm als ook voor 40 mm dekking worden gebruikt.

Kenmerken
  • afmeting 180 x 50 x 40 mm;
  • gedraaid te gebruiken voor 10 mm verschil in afstand;
  • waterdoorlatend;
  • geleverd in bundels van 20, 1440 op een palet.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie