Elektriciteitsproductie van een plat dak

Nebiprofa levert IKO Solar, een dakbedekking met zonnecellen.

De IKO Solar is een dakbedekking met zonnecellen en onderdeel van het IKO energiedak, dat bestaat uit verschillende lagen, om optimale energieopwekking te krijgen.

IKO Solar is een zogenaamde dunne filmmodule op basis van amorf silicium (a-Si) in de vorm van een soepele baan die horizontaal op een dakbaan wordt gelijmd. De transparante polymeerlaag is niet vervuilend en geschikt voor het opvangen en doorgeleiden van grijs water voor sanitaire doeleinden en tuinbesproeiing.

Techniek

IKO Solar heeft een triple-junction technologie, waarbij de modules zowel het rode, groene als rode spectrum kunnen vangen, zodat ze ook bij diffuus licht functioneren. Dat zorgt voor een beter rendement bij zwakke lichtinval, schaduw of bewolking, vuil of sub optimale oriëntering van de modules. De fijnmazige structuur voorkomt stroomonderbrekingen bij het uitvallen een afzonderlijke cel.
De lichte IKO Solar modules (3,5 kg/m2) zijn bedoeld om te plaatsen op een plat dak met afschot van 3 graden, waar IKO Reflect op ligt, een hittereflecterende witte dakbaan. De witte toplaag creëert een extra lichthalo boven de zonnemodules die hierdoor een hoger rendement geven.

Kenmerken
  • vliegvuurbestendig;
  • weersbestendig;
  • zelfreinigend;
  • 950 KWh/m² per jaar horizontale instraling (vlak gelegd);
  • opbrengst: 47,52 kWp of 47 Wp / m²;
  • levensduur minimaal 25 jaar.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie