Luchtrooster combineert toevoer- en retourfunctie

Aldes levert een rooster met dubbelfunctie en twee nieuwe ventilatiesystemen.

Onder het motto ‘zo eenvoudig kan ventileren zijn’ introduceert Aldes een luchtrooster met dubbelfunctie en twee nieuwe ventilatiesystemen voor de woningbouw.

Het rooster, de Combined ALD 610 k, kan namelijk tegelijkertijd dienen als toevoer- en als retourrooster. Dankzij de luchttechnische eigenschappen zorgt het rooster bovendien voor geringe tochtverschijnselen en een goede doorstroming van de ruimte.

Nieuwe ventilatiesystemen

De ventilatiesystemen Bahia en Kite zijn toepasbaar in zowel nieuwe als bestaande woningbouw. De basis wordt gevormd door een gelijkstroomventilator, die voorzien is van een elektronische drukregeling. Wanneer de behoefte aan ventilatielucht daalt, zal de ventilator volledig automatisch reageren zodat het energiegebruik daalt.

 
Bahia - Het Bahia-systeem is werkt op basis van relatieve vochtigheid, die ontstaat door het zogenaamde ‘leefvocht van de mens’. In de ventielen zitten sensoren die zorgen voor de automatische en mechanische werking. Er komt geen storingsgevoelige elektronica aan te pas. Het werkingsprincipe is vergelijkbaar met een thermostaatventiel: dankzij de automatische werking hoeven bewoners de ventilatiestand niet in te stellen en kunnen zij ook niets ontregelen. Er wordt altijd voldoende en naar behoefte geventileerd. Ook voor de installateur is het systeem eenvoudig van opzet want de ventielen hoeven niet ingeregeld te worden.

 
Kite - Bij het Kite-systeem kan de bewoner het ventilatiedebiet in de keuken en badkamer naar behoefte instellen, door de ventielen met de hand te openen of te sluiten. Zo kan in elke ruimte de ideale luchthoeveelheid geventileerd worden. De gebruiker hoeft de ventilator niet harder of zachter te zetten, want dat gaat volledig automatisch.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie