Draadloos stroomverbruik meten

Met Plugwise is een draadloos energie management systeem.

Het Plugwise-systeem is de ideale manier om binnen een bedrijf of huis het stroomverbruik inzichtelijk te maken.

Het systeem bestaat uit de zogenaamde 'Plug', die tussen het stopcontact en de stekker kan worden gestoken. De pluggen communiceren draadloos met de 'Stick', die in de computer zit. Eenvoudige software maakt vervolgens het energieverbruik van alle apparaten duidelijk.
De pluggen werken ook als schakelaar en zijn op afstand te bedienen. In de software is vervolgens te zien hoeveel energie is bespaard. Voor inbouwtoepassingen is er ook een inbouwmodule met dezelfde functionaliteit als de plug beschikbaar.

ZigBee

Het Plugwise-systeem maakt gebruik van een eigen schil over het relatief nieuwe ZigBee Home Automation protocol voor domotica. Daarmee is het systeem klaar voor de toekomst. In de toekomst wil het bedrijf onder meer ook op de markt komen met een sensor die aanwezigheid in een kamer signaleert. De sensor zet dan in combinatie met de pluggen alle apparaten uit als iemand de kamer heeft verlaten.

Kenmerken:
  • meet energieverbruik van apparaten;
  • terugverdientijd voor bedrijven tussen 1 en 3 jaar;
  • werkt volgens eigen schil over ZigBee Home Automation;
  • werkt ook als draadloze schakelaar.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie