Dakbedekking met zonnecellen

Zonnecollectoren op het dak zonder bouwkundige aanpassingen.

Evalon Solar van WeKa Daksystemen bv uit Giessenburg is een dakbedekking die geld oplevert. In de recyclebare dunne kunststof dakrollen zitten zonnecollectoren ingebouwd.

WeKa Daksystemen BV is importeur en gecertificeerd verwerker. De multifunctionele kunststof dakbanen Evalon Solar zijn geïntegreerd met flexibele en zeer lichte Photo-Voltaïsche modules.
Het dak heeft geen bouwkundige voorziening nodig en blijft beloopbaar, terwijl het energie oplevert. Het product won al de Batimat Gold Award for Innovation.

Geïntegreerd

De draden worden direct, of bij appartementen op een centrale plaats, door het dak met speciale geleiders naar de omvormers gevoerd. Alles blijft onder de dakbedekking, dus er liggen geen losse onderdelen als doorvoeren voor kabels op het dak. Het dakafschot moet minimaal 4 % zijn, zodat achterblijvend water geen belemmering vormt voor de opbrengst. WeKa schat dat de kosten, 280 euro per m2, zonder gebruik van subsidie in elf jaar zijn terugverdiend. 
De dakbedekking gaat minimaal 30 tot 40 jaar mee, waar bitumineuze dakbedekking een levensduur van 12 tot 15 jaar heeft. De fabrieksgarantie is 20 jaar op tenminste 80 % opbrengst van PV panelen, de dakbedekking en het aanbrengen ervan.

Kenmerken
  • multifunctionele werking van dakafdichting en energie opwekking;
  • energieopbrengst van 50 kWh per vierkante meter;
  • dakbanen zijn licht van gewicht (4 kg/ m²) dus geen zware constructies nodig;
  • eenvoudig te installeren;
  • dakbanen zijn beloopbaar, weerbestendig, slijtvast en hebben een vuilafstotende teflonlaag;
  • geen onderhoudskosten.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie