LIT tegels zorgen voor interactieve vloer

Liquid Tiles van Floorcoo Benelux veranderen onder druk van kleur.

Liquid Tiles van Floorcoo Benelux veranderen vloeren naar gelang gebruik. Als er iemand op loopt, verandert de druk op de vloeistof binnenin, wat onverwachte kleureffecten oplevert.

De tegels veranderen van kleur, maar dat betekent niet dat ze zacht en glad zijn. Integendeel. De onderlaag is shockproof en de bovenlaag is antislip. De twee lagen zijn verbonden door een harde PVC.

Werking

In de tussenruimte zit een niet-giftige vloeistof die ervoor zorgen dat de kleur onder druk verandert. De flexibele toplaag maakt dat de vloeistof kan bewegen. Door het gebruik van twee kleuren in de vloeistof tussen de tegels kunnen die elkaar verdrijven, waardoor verschillende patronen ontstaan. Als er iemand over de Liquid Tiles loopt, blijft de voetstap even zichtbaar en lost daarna weer op, een ander kleurenschema achterlatend dan ervoor.
Van de tegels zijn verschillende maten beschikbaar en ook verschillende standaard kleurcombinaties. Een combinatie van andere kleuren kan ook, maar deze kan achteraf niet meer worden nagemaakt. Rolstoelen kunnen er gewoon overheen, bij meubels adviseert de leverancier om polyamide beschermers onder de poten aan te brengen.
Naast de tegels is het ook mogelijk om tafelbladen met deze techniek te bestellen.

Kenmerken
  • twee standaardmaten: 49,7 x 49,7 cm of 99,4 x 99,4 cm;
  • dikte 6,5 mm (klein formaat) of 7,5 mm;
  • gewicht 10,85 kg/mq;
  • vuurvertragend: Klasse 1;
  • meerdere kleurcombinaties mogelijk.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie