Fittingen met ingebouwde veiligheid

Geberit verbetert het Mapress persverbindingssysteem

Geberit Mapress is een op elkaar afgestemd assortiment van buizen, fittingen en gereedschap. Dankzij de nieuwe, gekleurde persindicators is vanaf nu bij elke fitting direct zichtbaar of de deze al geperst is of nog niet.

Lekkages als gevolg van onverhoopt vergeten persingen behoren zo definitief tot het verleden.

Werking

De persindicator laat namelijk los zodra de fitting geperst is. Dit maakt installatie eenvoudiger, rendabeler en bovenal: veiliger. De innovatieve persindicators omhullen de perscontour van iedere fitting en identificeren deze direct als een Geberit fitting. Ook de diameter wordt op de persindicator aangegeven. Daarnaast geeft de kleur van de persindicator aan om welk materiaal het gaat: rood voor C-staal, blauw voor rvs, wit voor koper en zwart voor CuNiFe.

Afdekkap

Om de O-ring tegen vuil te beschermen en de hygiƫne tijdens opslag en verwerking te vergroten, zijn de fittingen en buizen voorzien van een beschermende afdekkap. De kleur van deze afdekkap is afhankelijk van het type afdichtring en toont daarmee meteen de toepassingsmogelijkheid:

  • een witte kap voor normale toepassingen;
  • geel voor gas;
  • een antracietkleurige afdekkap dient voor speciale toepassingen.

Net als de persindicator zorgt de contourafdichtring voor extra veiligheid. Door de speciale vormgeving van deze ring lekken de fittingen tijdens de druktest, waardoor toekomstige schade tijdens gebruik voorkomen kan worden. Daarmee heeft u dus dubbele zekerheid.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie