Dakverankering voor elk weertype

Rood VeiligDak levert de Shuttle: een nieuw ankerpunt voor platte daken.

Rood VeiligDak introduceert de Shuttle: een nieuw ankerpunt voor platte daken.

De dakverankering is sterk en betrouwbaar onder alle weersomstandigheden, bij elke temperatuur en voldoet aan NEN 795 type A en C.

Controle

Zoals alle persoonlijke beschermingsmiddelen gaat ook de Shuttle maar één keer mee. Na eenmalige belasting moet de constructie worden vervangen. Op elke nieuwe verankering dekt een rode kap het ankerpunt af; ontbreekt dit kapje dan is dat het signaal dat de verankering belast is geweest.
Zo'n belasting ontstaat wanneer iemand over de dakrand valt. Die vrije val genereert een dynamische belasting die de Shuttle vrijwel volledig opneemt in het verankeringspunt door middel van remmen en dempen. Zo treedt er nauwelijks vervorming op en kan het ankerpunt alsnog getest worden.

Montage

Het materiaal van de onderliggende draagconstructie speelt vrijwel geen rol. De Shuttle is met drie of vier Parkerschroeven aan het dak te bevestigen. De verankering kan ook aan de dakbedekking worden geplakt (alleen op dakbedekking uit APP- of SBS-gemodificeerde bitumen met minstens één polyester inlage) en zelfs losliggend geballast zijn. De verankering mag op geheel of gedeeltelijk verkleefde daksystemen worden gebruikt. Een gerenoveerd dak met een van deze systemen geldt als systeem met meer lagen.

Kenmerken
  • toepasbaar op daken met een helling van hooguit 15 graden;
  • eenvoudig aan te brengen;
  • geen lekkagegevaar - de schroeven onder dakbedekkingmateriaal verdwijnen;
  • bruikbaar als individuele borging of als onderdeel van een permanente roestvast stalen lijnbeveiliging. 

Bron: www.cobouw.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie