LED-buizen leveren grotere lichtopbrengst

Betere warmteafvoer leidt tot nog langere levensduur

Ontwikkelingen in de LED-verlichtingstechniek gaan nog steeds erg snel: Jacs.Koopman komt al weer met een sterk verbeterde versie van de onlangs geïntroduceerde Interlight 230V AC T8 LED-buizen, die gewone TL-fluorescentie-lampen vervingen.

Opvallend aan deze verbeterde versie zijn drie aspecten:

Grotere lichtopbrengst

Efficiëntere diodelampjes zorgen voor een lichtstroom van 5-6 lumen. Zo wordt bij de 60 cm lange 10W 230V AC LED buis zo’n 750 lm afgegeven. De twee andere beschikbare typen – te weten de 120 cm 20W buis en het 150 cm 25W model – leveren maar liefst 1.500 lm resp. 1.850 lm. Daarmee bieden ze een grotere lux-waarde dan conventionele TL-buizen, terwijl het totale stroomverbruik nog niet 40% hiervan bedraagt.

Materiaaluitvoering

Bij de nieuwe typen is de achterzijde in aluminium uitgevoerd, waardoor een betere warmteafvoer wordt bereikt en de temperatuur in de buis ca. 13 °C lager is. Zo kan probleemloos een technische levensduur van ca. 40.000 uur worden aangehouden, ofwel viermaal langer dan die van een vergelijkbare TL-buis.

Verhoogde power-factor

De power-factor bij deze LED buizen is verhoogd tot 0.95, waardoor de blindstroom gering is. De verbeterde LED’s die hier worden gebruikt leveren helder wit licht, met een kleurtemperatuur van 6.000K of 4.000K. Zonder de gebruikelijke flikkering en zonder enige kleurverandering wordt direct een constante lichthoeveelheid afgegeven.

Kenmerken
  • geen hinderlijke UV-straling;
  • perfecte lichtspreiding dankzij kunststofvenster;
  • geen schadelijke stoffen (zoals kwik bij fluorescentiebuizen);
  • ongevoelig voor schokken en trillingen;
  • vrijwel geen kans op breuk;
  • inzetbaar in bestaande TL-balkarmaturen.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie