Dakbedekking zet CO2 om

ProClimate is een milieuvriendelijke dakbedekking van Troelstra & De Vries.

ProClimate van Troelstra & De Vries is een milieuvriendelijke dakbedekking. De toepassing van Olivijn zorgt dat CO2 wordt omgezet in onschadelijke stoffen.


Eén kg Olivijn zorgt voor het omzetten van 1,2 kg broeikasgas in onschadelijk zand, magnesium, bicarbonaat en ijzer. De toepassing van het mineraal Olivijn zorgt voor een groene glans, zodat het ook milieuvriendelijk oogt.

Olivijn

Olivijn is een basisch gesteente uit de aardkorst en is ongeveer overal te vinden op een diepte van 30 kilometer onder de grond. Het reageert relatief snel met het (zure) CO2 in de atmosfeer. Vergruisd Olivijn verweert met het CO2, afhankelijk van de korrelgrootte, luchtvochtigheid en temperatuur in enkele jaren geheel.

Klimaat

CO2 bindt zich het best aan Olivijn in een vochtige en warme omgeving. Dat is ideaal voor de daken in Nederlandse klimaat, waarop buiten veel regen ook genoeg zonneschijn komt. Met het verdampen van het water op de daken door de warmte van de zon, wordt het CO2 omgezet. Hoe groter het dakoppervlak, des te meer CO2 wordt gebonden en omgezet.

Kenmerken:
  • lange levensduur (ruim 25 jaar);
  • waterdichtgarantie van tien jaar;
  • snel verwerkbaar;
  • toepasbaar op oude en nieuwe daken, enkel- en meerlaags.
« Nieuws overzicht