Paneel vermindert CO2 uitstoot

Kingspan heeft een paneelsysteem ontwikkeld dat bespaart op het energieverbruik en de CO2- uitstoot vermindert.

Verlaging van het energieverbruik en CO2-uitstoot zijn zaken waar veel aandacht aan wordt besteed. Kingspan heeft een paneelsysteem ontwikkeld dat voor deze zaken een oplossing biedt, het Kingspan Energipanel.

Zowel uit tests als uit de praktijk blijkt dat dit eenvoudige en effectieve systeem de verwarmingskosten tot wel 20% reduceert, ook in gematigde klimaten.


Natuurkundige eigenschap
 

Het Kingspan Energipanel is niet alleen een constructief geïsoleerd gevel- of dakpaneel. Naast de constructieve en esthetische eigenschappen wordt ook gebruik gemaakt van de natuurkundige eigenschap van stijgende warme lucht waarmee het gebouw verwarmd wordt. De temperatuur van de buitenbeplating van een sandwichpaneel kan bij een donkere kleur al snel oplopen tot circa 80 oC, in de holle kroon wordt hierdoor de aanwezige lucht opgewarmd. 


Energiearme ventilatoren


Door het stijgen van de warme lucht ontstaat natuurlijke ventilatie waardoor aan de onderzijde van het paneel verse lucht het systeem wordt ingezogen. De warme lucht wordt opgevangen in bufferkokers waarna de lucht met energiearme ventilatoren op aanvraag het gebouw ingeblazen wordt. Deze aanvraag wordt gestuurd door temperatuursensoren in het systeem die zorgen voor een constante temperatuur in het gebouw.


Kenmerken:


  • besparing op energieverbruik;
  • minder capaciteit gevraagd van traditionele klimaatsystemen;
  • klimaatsystemen kunnen lichter worden uitgevoerd;
  • vermindering van CO2 uitstoot.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie