Ventilight meet luchtkwaliteit

Met de Venti-Light van Atal is in één oogopslag te zien hoe het staat met de luchtkwaliteit in scholen, kantoren of woningen.

Met de Venti-Light van Atal is in één oogopslag te zien hoe het staat met de luchtkwaliteit in scholen, kantoren of woningen.

Om de luchtkwaliteit in een ruimte te meten is de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid van belang. Steeds vaker ziet men ook de hoeveelheid koolstofdioxide (CO2) als indicator. Aan het CO2-niveau is goed te zien of een ruimte voldoende ventilatie krijgt. De gegevens zijn zo belangrijk dat het ministerie van VROM heeft besloten iedere basisschool een CO2-meter te geven, omdat een slechte lucht de leerprestaties flink kan beïnvloeden.

De Venti-Light van Atal is een prijsbewuste manier om in één oogopslag te kunnen zien hoe het staat met de luchtkwaliteit in een ruimte. Sensoren meten temperatuur en CO2-niveau en tonen de informatie op een display. Een eenvoudig stoplicht-systeem met gekleurde LED's maakt het mogelijk om in één oogopslag te zien hoe het staat met de ventilatie.

Meten

Het meetprincipe is gebaseerd op Non-Dispersive Infra Red sensortechnologie. Ook is het apparaat voorzien van een intelligente zelfkalibrerende functie. Die compenseert de drift van de sensor als deze ouder wordt. De unit, die eenvoudig aan de muur te bevestigen is, kan dankzij dat systeem jarenlang onderhoudsvrij functioneren. De unit kan aangesloten worden op gebouwbeheerssystemen. Zodra het CO2-niveau dan te hoog is, slaat de ventilator automatisch aan.

Kenmerken:
  • functioneel design, in witte uitvoering;
  • meet temperatuur en CO2-niveau;
  • stoplicht geeft aan als ventilatie nodig is;
  • zelfkalibrerend voor lang gebruik;
  • meetbereik CO2: 0 - 20.000 ppm;
  • meetbereik temperatuur: 0 - 50 graden Celsius.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie