Akoestische vloer met Promat

Promat SYSTEMFLOOR is een akoestisch vloerelement.

Promat SYSTEMFLOOR is een akoestisch vloerelement voor houten en betonnen vloeren.

De platen bestaan uit Mineral Bound Magnesium (MBM), zijn licht, onbrandbaar en gemakkelijk te bewerken.
Het droog vloerelement bestaat uit twee vlakke MBM-platen van 9 mm die rug aan rug op elkaar gelijmd zijn met een verspringing van 50 mm in lengte en breedte richting voor het aan elkaar plaatsen. Onderaan het element is een lage densiteit houtvezelplaat van 10 mm aangebracht voor een betere akoestische isolatie.

De Promat SYSTEMFLOOR kan met alle gangbare vloerbekledingelementen worden afgewerkt. Voor het leggen zijn geen eisen aan de luchtvochtigheid gesteld. Verlijmen moet wel vochtvrij gebeuren en de lijm moet 24 uur drogen voor de vloerbekleding wordt aangebracht. Bij de plint wordt de Promat SYSTEMFLOOR afgewerkt met een randstrook, zodat contactgeluiden niet worden doorgegeven. Na het lijmen worden de platen geniet of geschroefd met korte schroeven. Lange schroeven zouden de onderliggende vloer kunnen raken en alsnog het contactgeluid kunnen doorgeven.
De toplaag van Promat SYSTEMFLOOR is onbrandbaar, klasse: A1, vochtbestendig, impactbestendig, hard en glad van oppervlak en bestand tegen rot en schimmelgroei.

Kenmerken
  • kleur grijs;
  • maat 1200 x 600 (lxb);
  • dikte 28 mm;
  • vochtgehalte van de plaat < 4 % bij 20°C en 60% RV;
  • buigtreksterkte > 10 N/mm².
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie