Strakke gevel met ClickBrick

De Daas ClickBrick is een nieuw droogstapelsysteem voor een strakke gevel zonder vakkennis van metselen, verlijmen of monteren.

De Daas ClickBrick is een nieuw droogstapelsysteem voor een strakke gevel zonder vakkennis van metselen, verlijmen of monteren.

Door het droogstapelen is er bij de Daas ClickBrick een minimale schaduw- of schijnvoeg. Het verwerken vereist geen vaktechnische kennis. Ook specifiek gereedschap of extra behandelingen zijn overbodig.

Bevestiging

De Daas ClickBrick is een keramische gevelbekleding die wordt gestapeld en met een rubberhamer wordt vastgezet. De bijbehorende clips van roestvrij staal verbinden de stenen, die daarvoor zowel boven als onder groeven hebben. Alle horizontale gevelbeƫindigingen worden verlijmd met speciale lijm met een voegdikte van 0,5 mm. Het aantal en de plaats van de speciale spouwankers wijkt niet af van die van traditioneel metselwerk. De kosten voor materiaalgebruik, verwerking, duurzaamheid en onderhoud zijn beperkt. De gevelbekleding is onderhoudsarm door het ontbreken van voegen.
De Daas ClickBrick bestaat uit geperforeerde strengpersstenen die verkrijgbaar zijn in alle mogelijke kleuren, structuren en oppervlaktebewerkingen. Het droogstapelen maakt het product goed recyclebaar, omdat de bakstenen heel blijven bij het afbreken van de gevel.

Kenmerken

De werkende afmetingen van de bakstenen zijn 240 mm in de lengte en 100 mm in de hoogte. De breedte van de bakstenen is 90 mm, het buitenblad heeft dezelfde dikte. ClickBrick bakstenen worden zowel in de hoogte als in de lengte op maat gefreesd.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie