Batterijen met meer energie

Saft levert hoge energiebatterijoplossingen voor de noodverlichtingsmarkt.

[Advertorial] Saft, leider in ontwerp, ontwikkeling en de vervaardiging van high-end batterijen voor industrie en defensie, introduceert zijn meest recente generatie van batterijoplossingen gebaseerd op de verbetering van de nieuwe PNE (Plastic bonded Nic

PNE is het resultaat van meer dan tien jaar van Onderzoek & Ontwikkeling aan het elektrode ontwerp en innovaties in het productie proces. De technologie biedt betere energiedichtheid en een significante vermindering in de spreiding van capaciteiten, die het gevolg is van het productieproces. Deze twee factoren, gecombineerd met het efficiënte elektrodeproductieproces, resulteren in lagere productie kosten.
Tijdens de laatste drie jaar, heeft Saft gewerkt aan de volgende twee verbeterpunten op het gebied van PNE technologie:

  • levensduur, die nu langer is dan conventionele NiCd cellen voor deze markt;
  • de autonomietijd bij lage temperaturen tijdens de gehele levensduur van het product.

 
VNT leveringsprogramma

Het huidige VNT leveringsprogramma van Saft, voldoet aan alle internationale normen van IEC voor de toepassingen van de noodverlichting (IEC 61951-1, IEC 60598-2-22). De cellen worden ontworpen om permanent laden te accepteren bij hoge temperaturen en zelfs na vier jaar van blootstelling aan temperaturen tot +40 °C werkt de cel nog uitstekend.

  • VNT Cs met een typische capaciteit van 1650 mAh;
  • VNT D met een typische capaciteit van 4250 mAh.

Dankzij een verbeterde PNE technologie, biedt Saft nu een reeks van U-typen producten aan (VNT U- serie), die voldoet aan de +55 °C eisen en zelfs werkt na vier jaar blootstelling aan temperaturen tot +50 °C.

  • VNT Cs U met een typische capaciteit van 1650 mAh - nu verkrijgbaar;
  • VNT D U met een typische capaciteit van 4250 mAh  - nu verkrijgbaar;
  • VNT C U met een typische capaciteit van 2650 mAh - beschikbaar vanaf juni `09.

De cellen VNT en VNT U worden vervaardigd in Nersac, Frankrijk en zijn ontwikkeld met de gedachte het nastreven van duurzaamheid.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie