Energiezuinige noodverlichting

Dankzij LED is noodverlichting van Etap energiezuinig en onderhoudsarm.

De K7 noodverlichtingsarmaturen van ETAP zijn dankzij het gebruik van led's onderhoudsarm en energiezuinig.

In het K7-programma zitten verschillende noodverlichtingen en anti-panieklichten. De bekende groene pictogrammen zijn uitgevoerd in een dot-matrixfolie. Samen met de 3 watt led-lamp zorgt het folie voor een homogene uitstraling, waardoor het pictogram beter zichbaar is.

Vluchtweg

In het K7-programma zitten ook verschillende vluchtweg en anti-panieklichten met led-verlichting. De vluchtwegverlichting geeft een brede verlichting, waardoor minder armaturen nodig zijn. Op een hoogte van 2,25 meter is één armatuur per 11 meter, voldoende voor een lichtopbrengst op de grond van 1 lux. De lichtspotmodule kan bijvoorbeeld worden ingezet voor het verlichten van de handleiding van een brandblusser.

Montage

Dankzij de metalen bevestigingsplaat zijn de K7 armaturen snel en stabiel te monteren op verschillende oppervlakken. Het vervangen van een pictogram blijft altijd mogelijk. Ook de verlichting kan worden vervangen. De EST+ zelftest geeft aan wanneer de lamp aan vervanging toe is. Een nieuwe led-lamp gaat tot 10 jaar mee. De armaturen zijn toekomstveilig danzij de mogelijkheid de armaturen later uit te breiden met een module voor een centrale (draadloze) aansturing. Daarmee kunnen de K7-armaturen voldoen aan de EN50172 norm.

Energie

De energiebesparing van led ten opzichte van een fluorescentie-armatuur kan oplopen tot zeventig procent. De geleverde NiMH-batterijen zijn daarnaast milieuvriendelijker dan traditionele NiCd-batterijen.

Kenmerken:
  • compleet programma;
  • werkt 1 uur op accustroom;
  • energiezuinige en onderhoudsarme led-verlichting;
  • te vervangen pictogrammen.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie