Shinnoki design voor interieur

Decospan komt met fineerplaat die geen afwerking vereist

Met Shinnoki heeft Decospan een nieuwe soort houtfineerplaat ontwikkeld die geen afwerking vereist.


Daarnaast gaat ook de innovatie van de bekende fineerplaten door. Zo wordt in de Character Wood-collectie het hout mixmatch aan elkaar gevoegd. Hierdoor wordt het levendige karakter van hout optimaal benadrukt.

Shinnoki en Character Wood zijn bekroond met de interzum award in de categorie Intelligent material & Design. De Shinnoki is een verzameling kant-en-klare houtfineerplaten voor de bouw- en interieursector. De fineren zijn verkleefd op MDF PEFC dragers met een achterkant van lichte of donkere melamine. Daarvoor is gekozen omdat veel kasten al een interieur hebben van melamine. Ook zijn er varianten leverbaar met dubbelzijdig fineer.

De Shinnoki-platen zijn 19 mm dik, maar kunnen ook tegen elkaar worden gebruikt om dikkere varianten te krijgen. De passende kantenband, ook verkrijgbaar in dubbele dikte, is ook gekleurd en gelakt. De platen zijn 2790 bij 1240 mm groot. De collectie Shinnoki bestaat uit zestien soorten in moderne kleuren.

Red gum

CharacterWood is een gewone fineerplaat met karaktervolle houtsoorten. Deze kunnen worden verkleefd op verschillende dragers, zoals verschillende dikten MDF en spaanplaat. CharacterWood moet nog wel worden afgewerkt, bijvoorbeeld door de platen te oliën. De beschikbare houtsoorten zijn red gum (Satin Walnut), Amerikaans noten, beuken met bruinhart, rustiek eiken met knopen, es met bruinhart, populier met groen hart, black fraké, tineo of indian apple, ebbenhout en gerookt eiken.

Beide producten van Decospan kunnen mixmatch worden gevoegd.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie