Steni gaat zestig jaar mee

VINK NV breidt gevelbekledingsprogramma uit

VINK NV introduceert een nieuwe serie gevelbekleding, de Steni glasvezelversterkte composiet gevelplaten.

Het bedrijf belooft een functionele garantie van 25 jaar op de platen. De daadwerkelijke levensduur van het nieuwe type gevelbekleding is volgens VINK echter zestig jaar.

De nieuwe serie gevelplaten telt vier soorten. De eerste is Steni colour. Deze plaat is een met glasvezel gewapende gevelplaat van polymeercomposiet, met een glad oppervlak van elektronisch gehard acryl. Bij het productieproces van het acryl is daarbij geen gebruik gemaakt van oplosmiddelen. Steni colour is leverbaar in vrijwel alle kleuren.

Natuursteen

Het tweede type Steni-plaat heet Steni nature. Deze plaat is een met glasvezel gewapende gevelplaat van polymeercomposiet, met een oppervlak van gemalen natuursteen. Steni nature is beschikbaar in 24 verschillende kleuren en nuances die de natuurlijke steenkleuren weerspiegelen. Daarbij is gebruik gemaakt van vijf steengraderingen: type FM (fijn micro), type F (fijn), type M (medium), type G (grof) en type T (tumbled).

Pleisterwerk

De derde variant in het Steni-assortiment is Steni imago. Dit is een met glasvezel gewapende gevelplaat van polymeercomposiet met een mat oppervlak van keramisch gekleurde fijne natuursteen. Het keramische proces, met temperaturen van meer dan 900 graden Celsius, leidt tot een goede kwaliteit en UV-bestendigheid. Steni imago lijkt op pleisterwerk. Deze plaat wordt geleverd in elf pure en vier gemengde keramische kleuren.

 

Fundamentplaat
Steni terra is de vierde in het assortiment. Het is een met glasvezel gewapende fundamentplaat van polymeercomposiet, met een oppervlak van gemalen natuursteen. De plaat is geschikt voor funderingsmuren, terrasvloeren, steunmuren, schuren en garages. Steni terra wordt standaard geleverd met parelgrijze natuursteen, type Fijn, en in twee formaten: 1195 x 2395 mm en 595 x 2395 mm.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie