Bolidt levert kunststof vloeren voor culturele instellingen.

Bolidt levert kunststof vloeren van hoge kwaliteit. Naast de belangrijke vereiste technische eigenschappen verdient ook de esthetische waarde van de vloer aandacht. Zeker als het gaat om culturele projecten.

 
Om deze reden heeft Bolidt de uiterlijke schoonheid van de vloersystemen verbeterd en ontwikkelde een vloerenserie die geschikt is voor het creëren van mooie en zelfs kunstzinnig ogende vloeren: Bolidtop Design.

Kenmerken
  • geschikt voor musea, theaters, bioscopen en bibliotheken;
  • leverbaar in diverse varianten: Bolidtop FiftyFifty, Bolidtop Sensation, Bolidtop Jewel en Bolidtop Print.

 
Toepassingen

Bolidt heeft diverse grootschalige culturele projecten uitgevoerd waarbij esthetiek een hoofdrol speelt. In het Mercedes Benz Museum zijn Bolidtop systemen aangebracht, die de tentoonstelling van de auto's op kunstzinnige wijze ondersteunen en voldoen aan benodigde (veiligheids)eisen, zoals een ruw vloeroppervlak voor op een tentoonstellingsracebaan die schuin afloopt.
In de parkeergarage van het Römischen Hof aan de Berliner boulevard realiseerde Bolidt de unieke ‘Ferrari rode' kleur als ode aan Ferrari, die via Italiaanse hoofdhuurder ISB parkeerplaatsen huurt.
Een nog lopend project is de Staatsbilbiotheek in Berlijn, waarbij de gekozen Bolidtop FiftyFifty een harmonieuze eenheid vormt met het originele parket en natuursteen, daterende uit de 19e eeuw.
Naast de Bolidtop Design serie zijn ook andere vloersystemen toepasbaar binnen het cultuursegment, zoals meest gekozen systeemserie Bolidtop 525.