Eenvoudig (her)bekabelen

Het Faay KBL-systeem brengt het gemak van bereikbare kabels in een wandsysteem.

Het Faay KBL-systeem brengt het gemak van bereikbare kabels in een wandsysteem.

De wandpanelen van het KBL-systeem staan op een metalen profiel, afgeschermd door een 70 mm hoge MDF plint. Het metalen profiel vormt zo een kabelgoot over de hele lengte van de wand. Door de plint te verwijderen is de goot makkelijk bereikbaar. De wandpanelen zelf zijn om de 20 centimeter voorzien van een verticale kabelgoot. Het wegwerken van alle soorten bekabeling, of het creëren van een extra stopcontact is op die manier erg eenvoudig.

Profielen

De metalen profielen hoeven niet te worden verzonken in de (betonnen) vloer en zijn brand- en geluidwerend. Het is eventueel ook mogelijk om aan één kant van het profiel een KBL wand te installeren en de andere kant anders te gebruiken, bijvoorbeeld met tegels voor een badkamer. De wandpanelen blijven te verplaatsen voor een flexibele indeling van grote ruimtes. In de woningbouw geeft het systeem de mogelijkheid om kabels voor luidsprekers, telefoon en internet netjes weg te werken. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld stekkersystemen van Wieland is het aansluiten van nieuwe kabels extra eenvoudig. De plint geeft voldoende ruimte voor dergelijke stekkers.

Kenmerken
  • wandpanelen voldoen aan brand- en geluidwerendheidseisen van Bouwbesluit;
  • diverse paneelbreedte: 40 of 60 cm;
  • horizontale kabelgoot over volledige breedte;
  • verticale kabelgoot iedere 20 cm h.o.h.;
  • affabriek te monteren. 
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie