AjaxLegioSeal straalpijphouder

Ajax-Chubb voorkomt oneigenlijk gebruik van brandslanghaspel

Ajax-Chubb Brandbeveiliging, autoriteit op het gebied van brandbeveiliging, brengt eind dit jaar de nieuwe Ajax LegioSeal straalpijphouder op de markt die oneigenlijk gebruik van brandslanghaspel voorkomt.

 
Brandslanghaspels worden niet alleen gebruikt voor brandbestrijding. Zo wordt de haspel vaak gebruikt om de planten water te geven of de bedrijfsauto de wassen. Echter met het oog op legionellapreventie blijken aanvullende eisen noodzakelijk voor de installatie van brandslanghaspels, zijn controleerbare keerkleppen verplicht en moet de bedieningsafsluiter of de straalpijp vergrendeld worden.
In het kader van legionellapreventie krijgt Ajax-Chubb Brandbeveiliging veel vragen uit de markt over de verzegeling van afsluiters en brandslanghaspels als het oneigenlijk gebruik van de brandslanghaspel in openbare ruimten.

De Ajax LegioSeal is zo ontworpen dat de verzegeling wordt verbroken wanneer de straalpijp uit de houder wordt genomen. Bovendien scharniert de transparante voorzijde open waardoor (oneigenlijk) gebruik van de brandslanghaspel direct zichtbaar is en blijft totdat er een nieuwe verzegeling is aangebracht. Hierdoor kan dit product een extra bijdrage leveren aan legionellapreventie en het voorkomen van vandalisme met brandslanghaspels. Ook wordt de straalpijp beschermd tegen stof en vuil zodat een goede werking gewaarborgd wordt.

 
Toepassing

De nieuwe Ajax LegioSeal straalpijphouder is geschikt voor alle in de markt gangbare straalpijpen en bestaat uit twee delen: een metalen ophangbeugel en de kunststof straalpijphouder zelf. Vanaf eind dit jaar worden alle Ajax brandslanghaspels standaard uitgeleverd met de metalen ophangbeugel zodat tegen meerprijs alleen de straalpijphouder hoeft te worden bijbesteld. Voor reeds geïnstalleerde haspels kan een complete straalpijphouder inclusief ophangbeugel worden besteld. De montagepunten zijn zodanig ontworpen dat in vrijwel alle gevallen bestaande ophangbeugels kunnen worden vervangen zonder nieuwe gaten te hoeven boren.

 
Over de fabrikant

Ajax-Chubb Brandbeveiliging is al jaren de autoriteit op het gebied van brandbeveiliging. Deze positie heeft zij verworven door continu te blijven investeren in kennis en producten. Niet voor niets zijn en worden in meer dan de helft van de gebouwen in Nederland Ajax brandslanghaspels geïnstalleerd. Door een nauwe samenwerking met architecten, adviesbureaus, installateurs en eindgebruikers worden nieuwe producten ontwikkeld.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie