Natuurlijke spouwisolatie

Recticel Insulation is door de natuur geïnspireerd

De dunne spouwisolatie Eurowall van Recticel Insulation heeft de natuur als inspiratiebron.

Het is dan ook meer dan 'zomaar' spouwisolatie: het is een goed isolerende, duurzame en ultradunne spouwisolatie.

Recticel Insulation is door de natuur geïnspireerd. Een goed geïsoleerde bouwschil vormt de basis voor duurzaam bouwen. Isoleren is goed voor het milieu: minder verwarmen leidt tot minder CO2-uitstoot. Isoleren levert altijd energiebesparing en dus milieuwinst op. De kwaliteit en duurzaamheid van Eurowall spouwisolatie bieden de bewoner van de woning comfort en bescherming, en dit levenslang.

Eurowall is een polyurethaan isolatieplaat die aan één zijde is voorzien van een reflecterende bekleding. Hiermee is een λdecl-waarde van 0,023 W/mK gecreëerd. Met 82 mm Eurowall en de vereiste 4 cm luchtspouw is zo bovendien een kostbare spouwverbreding te voorkomen. De platen zijn uitgevoerd met een speciaal sponningsysteem dat de warmteverliezen minimaliseert en preventief werkt tegen vochtintreding door de isolatielaag heen.

Verder dragen de standaardafmetingen en het lage gewicht ertoe bij dat de isolatieplaten eenvoudig zijn te vervoeren en te stapelen. Bovendien vereenvoudigen deze eigenschappen de verwerking en reduceren de benodigde opslagruimte.

Met zijn nieuwe, extra efficiënte tand- en groefverbinding, ingenieuze bekleding en uitstekende isolatiewaarde draagt Eurowall bij tot een energiezuinige woning, die ook beantwoordt aan toekomstige regelgevingen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie