Decoratieve wandpanelen

Texona Wall Panels verbeteren akoestiek en passen in sfeervolle inrichting

Ecophon breidt zijn assortiment Texona Wall Panels verder uit.

Met deze decoratieve en kleurrijke wandpanelen is de akoestiek van elke denkbare ruimte op een stijlvolle manier te verbeteren. Architecten kunnen hierdoor bijvoorbeeld voldoen aan de kritische geluidsmaatstaven en toch een sfeervolle ruimte creëren. De kleurrijke Texona Wall Panels zijn uitstekend te combineren met bestaande plafonds.

 
De Texona Wall Panels zijn geluidsabsorberende panelen die zowel horizontaal als verticaal te bevestigen zijn. Een horizontale of verticale opstelling biedt uitkomst als er onvoldoende geluidsabsorberend materiaal is aangebracht. Dit kan het geval zijn bij gebouwen met bijzondere klassieke of moderne architectonische details, of als de ontwerper de nadruk wil leggen op de structuur van het gebouw. Ook als er sprake is van betonkernactivering of van een klimaatplafond, leveren de Texona Wall Panels een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de akoestiek.

 
Het kleurpalet van de Texona Wall Panels varieert van wit tot zwart en van blauw tot oranje. Voor de Nederlandse markt voegt Ecophon bovendien de kleuren Red 820, Violet 730, Blue 720, Orange 520 en Light Beige 620 aan het portfolio toe. Op de website kunnen bezoekers via een nieuwe kleurentool zelf hun eigen paneel samenstellen met verschillende kleurencombinaties en profielen voor de afwerking. Daarnaast is het mogelijk de panelen te voorzien van een unieke, zelf aangeleverde print of foto.

 
"Met onze eenvoudig te installeren Texona Wall Panel-systemen kunnen klanten oneindig combineren. Wij leveren de componenten, de gebruiker creëert een aantrekkelijke, akoestische compositie, geheel naar zijn of haar wensen", zegt Eugenio Vosman van Design Support & Technical Solutions van Ecophon Nederland. "We merken dat er een groeiende vraag is naar meerdere kleuren. Met onze nieuwe varianten zijn er nu in totaal dertien kleuren. De afwerking met Texona glasvezelweefsel garandeert een bijzonder interieurontwerp."

 

Over Ecophon
Ecophon, onderdeel van de Saint-Gobain Group, is wereldwijd dé toonaangevende leverancier van geluidsabsorberende plafond- en wandpanelen. De producten en systemen van Ecophon worden wereldwijd verkocht via dertien partners en 30 distributeurs. Dit houdt in dat er wereldwijd een persoonlijke ondersteuning is van bekwaam personeel. Eco komt van het Latijnse 'oeco' en het Griekse 'oikos', wat 'huis' of 'thuis' betekent. Phon komt van het Griekse 'phone', wat 'stem' of 'geluid' betekent. Letterlijk vertaald, betekent de naam 'geluid in huis'. Dat sluit naadloos aan bij datgene, waarop het bedrijf de nadruk legt: de akoestiek in een ruimte. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hyllinge, Zweden. De belangrijkste productie vindt daar ook plaats. Daarnaast staan er fabrieken in Denemarken, Finland en Frankrijk.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie