Alternatief voor multiplex

Rockpanel Ply plaatmateriaal voor dakrand

Rockpanel introduceert het vernieuwde plaatmateriaal Rockpanel Ply.

Met dit geprimerde materiaal voor gevel- en dakrandafwerking biedt Rockpanel een verfklaar multiplex alternatief. Het product is niet alleen vernieuwd met een nog strakker oppervlak, maar vanaf nu ook verkrijgbaar met een grijze primerlaag. De platen zijn voorzien van een grondverf uit de hout verwerkende industrie.

De vernieuwde Rockpanel Ply is het plaatmateriaal voor gebruik rondom het dak. Dakelementen als dakkapellen, boeiboorden en dakranden kunnen duurzaam en esthetisch worden afgewerkt. Om de plaat af te lakken zijn in principe alle verfsystemen voor de aftimmerindustrie toepasbaar, mits verwerkt volgens voorschrift van de verffabrikant. Het product is met grijze en witte primer leverbaar en kan direct in elke gewenste eindkleur worden afgeschilderd. Het product is echter volledig ongevoelig voor vocht, waardoor een standtijd langer dan een jaar ook mogelijk is.

Rockpanel Ply is een lichtgewicht plaat die kan worden bevestigd met schroeven (zonder voorboren), nagels (m.b.v. tacker) of lijm. Bij lijmen of nagelen kan de bevestiging niet zichtbaar worden afgewerkt voor een nog strakker eindresultaat. Afwerking van de zaagkanten en kantafwerking met PVAC lijm op de bouwplaats is bovendien niet nodig. Dit scheelt enorm in de verwerkingstijd en daarmee in de kosten. Het product is volledig ongevoelig voor vocht en sluit risico's op dit gebied uit, ook zonder randafwerking.

De gemakkelijke verwerking en het duurzame karakter maken het product tot een ideaal alternatief voor multiplex toepassingen rondom het dak.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie