Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Dachziegelwerke Nelskamp GmbH is producent van keramische dakpannen en betondakpannen. Het bedrijf streeft naar een overzichtelijk aanbod aan modellen en kleuren die afgestemd zijn op de marktontwikkelingen en marktwensen.

Dachziegelwerke Nelskamp GmbH heeft door haar ligging en een Nederlandse visie alle mogelijkheden de opdrachtgever een 'kleurrijke' toekomst te bezorgen met een totaalpakket.

Contactgegevens

Nelskamp Dakpannen
Waldweg 6
D-46514 Schermbeck
Duitsland

Bedrijf

Nelskamp Dakpannen is een familiebedrijf dat direct over de grens in Schermbeck haar oorsprong kent. Reeds in 1926 werden de eerste keramische dakpannen vervaardigd. Het assortiment werd in 1954 gecompleteerd met betondakpannen omdat toen een hausse in pannen ontstond.

Op dit moment beschikt Nelskamp over zes fabrieken; drie locaties waar betondakpannen worden gemaakt in vier modellen en in meer dan twintig kleuren en drie locaties waar keramische dakpannen worden geproduceerd in maar liefs acht modellen. Elke fabriek produceert andere afmetingen: ~10 en groter, ~13 en ~15 stuks/m2. Hiervan is de fabriek Nibra de laatste trots. Deze fabriek is gebouwd in 1997 en er worden grootformaat-dakpannen gemaakt uit 100% westerwaldklei. Dat geeft Nelskamp de mogelijkheid de grootste keramische dakpan van dit moment te maken met nog slechts ~5,5 st/m2 en is een geheel vlakke tegelpan met 9 st/m2 geïntroduceerd. Het dakpannenpakket is gecompleteerd met de typisch Duitse 'Biberschwanzziegel'.

Het familiebedrijf werkt met korte lijnen, heel direct met medewerkers verdeeld over zes fabrieken. Bij het hoofdkantoor in Schermbeck (Duitsland) staat tevens een fabriek voor keramische pannen en de fabriek voor betondakpannen, compleet met laboratorium en technische staf. Kenmerkend is een hoge mate van flexibiliteit.
Samenwerkingsverbanden zijn er met de Arbeitsgemeinschaft Ziegeldach e.V. Bonn/ Dachdeckersverein ZVDH en de branchevereniging D-Extract.

Naast de constante beproeving in eigen laboratoria worden onze producten door erkende instituten extern getest. Door de veelheid aan eisen en normen wordt kwaliteit gewaarborgd door grondstoffenonderzoek, controle van het productieproces alsmede een controle van het eindproduct. Het positieve resultaat is voor keramische dakpannen vastgelegd middels het Original Dachziegel Zertifikat en voor de betonpannen in de aangescherpte DINplus en het KOMO-attest met productcertificaat voor de Nederlandse markt. Bedrijfsmatig heeft men het ISO 9001-certificaat behaald. Geproduceerd wordt volgens DIN/EN 1304 en voor de betondakpannen volgens de Europese Norm DIN/EN-490/491.

Nelskamp organiseert cursussen en seminars die binnen het bedrijf worden gegeven voor wederverkopers/verkopers van dakpannen en professionele verwerkers (dakdekkers).
De contactpersoon voor Nederland is de heer Harold Kock, bereikbaar via het hoofdkantoor.

Leveringsprogramma

 • Nelskamp-betondakpannen Top '2000 S', Top SG en Top Longlife mat en glanzend (~10 st/m2):

  • Finkenberger betonpan;
  • S-(sneldek) betonpan met een A-symmetrische vorm;
  • Kronen betonpan;
  • Sigma betonpan met een symmetrische vorm;
  • Planum I vlakke betonpan;
  • Planum II vlakke betonpan met verticale schijnvoeg.
 • Nelskamp ClimaLife Luchtreinigende betondakpannen in model S-pan en Finkenberger (~10 st/m2);
 • Nibra® grootformaat keramische pannen (~10 - 5,7 st/m2):
  • Flachdach-pan F-10U;
  • OVH-dakpan H-10;
  • Kombi/Renovatiepan R-10 (variabele latafstand 30-42 cm);
  • DS-10 Variabel' (variabele latafstand 30-42 cm);
  • Vlakke tegelpan model S-9;
  • Vlakke dakpan model G-10 nieuw;
  • Romaanse pan F-7 modulair;
  • Flachdach-pan F-8 ½;
  • Flachdach-pan F-12U Noord;
  • MS-5 driemuldenpan;
  • DS-5 symmetrische grootformaat dakpan.
 • Nelskamp kleinformaat keramische dakpannen (~16 - 11,6 st/m2):
  • Flachdach-pan F-15, F-14 en F-13 Classic;
  • OVH-dakpan H-15 en H-14 (met variabele latafstand voor renovatie);
  • Rheinlandpan R-15 en R-13S (met variabele latafstand voor renovatie);
  • Vlakke Muldenpan D-15U en D-13;
  • Oude Holle pan OH-16;
  • Dubbele Stormpan SP-10;
  • Biberschwanzziegel, vlakke tegelpan in 3 formaten met ronde onderzijde.
 • Nelskamp kleinformaat keramische dakpannen (~16 - 11,6 st/m2): voor alle modellen kent Nelskamp een grote verscheidenheid aan hulpstukken (en daktoebehoren) in natuurrood, engobekleuren en edelengobes mat en hoogglanzend en verglaasde kleuren.

Voor alle modellen kent Nelskamp een grote verscheidenheid aan hulpstukken (en daktoebehoren) in meer dan 16 matglanzende en 4 glanzende kleuren die standaard voorradig zijn.

Milieu en gezondheid

Milieu

Zowel voor de totstandkoming van betondakpannen als de keramische dakpannen wordt uitsluitend gebruik gemaakt van milieuvriendelijke en natuurlijke grondstoffen. Zand en grind wordt extern betrokken en de klei wordt deels afgegraven in eigen groeve, waarbij men zorg draagt voor volledig herstel van de natuur. Veelal groeit een afgraving uit tot beschermd natuurgebied.

 
Geproduceerd wordt conform de eisen van het Bouwstoffenbesluit, hetgeen is vastgelegd o.a. in het KOMO-attest-met-productcertificaat. (een kopie hiervan is op aanvraag verkrijgbaar). Voor de keramische dakpannen is het onderzoek momenteel in volle gang.

 
Duurzaam bouwen: middels een geavanceerde recyclingmethode wordt alle uitval en afval die tijdens en na het productieproces van betondakpannen vrijkomt, volledig vermalen en weer toegevoegd als menggranulaat (in een gesloten circuit) aan de productie van nieuwe betondakpannen.

 
Het afval bij de productie van keramische dakpannen wordt voornamelijk aangewend als ondergrond voor erfverharding en wegenbouw en/of vermalen tot gravel.

 
Steeds op tijd investeren in nieuwe productielijnen heeft ertoe geleid dat met een minimale energiebelasting geproduceerd kan worden. Daarnaast stelt de modernste technologie ons in staat het afval van halffabrikaten en eindproducten sterk te reduceren.

 
Retourstromen: tijdens het productieproces en toetsing vindt plaats vanaf de bouw naar de fabriek voor hergebruik.

Toepassing

Betondakpannen en keramische dakpannen zijn geschikt voor ieder hellend dak, toepasbaar tot een aangegeven ondergrens, waarbij bij afwijking vooraf contact opgenomen dient te worden met Nelskamp. Met aanpassingen mogelijk tot een helling van 15 graden.
De pannen en hulpstukken dienen verwerkt te worden conform het Bouwbesluit en de uitvoerings- en ontwerprichtlijnen voor dakbedekkingconstructies zoals vastgelegd door de BV Kwaliteitsverklaringen Bouw (BKB). Daarbij gelden onze verwerkingsvoorschriften.
Toepassing ook als gevelbekleding waarvoor pannen gemaakt worden die zijn v.z.v. een schroefgat en een slimme haakverbinding. Daarbij worden pashulpstukken op maat geproduceerd, zoals knikpannen die op basis van de gewenste (dak)helling en lengtes wordt samengesteld.

Levering en betaling

Logistiek
 • Transport: franco werk met Nederlandse fabrieksvervoerders of af fabriek, in overleg.
 • Verpakking: betondakpannen worden per 34 pannen in folie verpakt maar zijn op bestelling ook op europallets leverbaar. Keramische dakpannen worden uitsluitend op (statiegeld) europallets in folie geleverd.
 • Opslag: de keramische dakpannen zijn gelijk te laden met de betonpannen op dezelfde locatie in Schermbeck-Gartrop. Hier is een buffer gecreëerd om naleveringen net zo snel ter plaatse te hebben als de hoofdlevering zelf.
 • Levertijd: in overleg te bepalen.


Voorwaarden

Volgens de algemene verkoopvoorwaarden. (Op aanvraag toe te sturen).

Levering

Importeurs in Nederland, bouwmaterialenhandel.

Leveringsgebied

Duitsland, Nederland, alsmede België, Oostenrijk, Zwitserland, Scandinavische landen, Polen en overige Europese lidstaten.

Service

Advies en begeleiding voor toe te passen dakpannen en hulpstukken/ toebehoren alsmede verwerkings- en verankeringsadviezen zijn op te vragen bij Dachziegelwerke Nelskamp GmbH Schermbeck.

Garantie

30 jaar garantie voor betondakpannen op vorstbestendigheid, waterdichtheid en weerstand tegen breuk. 20 jaar garantie voor keramische dakpannen. Voorschriften worden genoemd in de garantieverklaring. De ervaring die sinds1927 is opgebouwd stelt Dachziegelwerke Nelskamp GmbH in staat ook uit ervaring te spreken en garanties te waarborgen.

Referenties

Referentie adressen Beschikbaar en op te vragen via de heer Mark Albers bij Nelskamp, e-mail m.albers@nelskamp.nl.
Showrooms Dachziegelwerke Nelskamp GmbH ontvangt u graag in onze toonzaal in Schermbeck waar alle dakpanmodellen en kleuren voor beton- en keramische dakpannen getoond worden. Ook verwijzen wij u gaarne naar een van onze importeurs/bouwmaterialenhandelaren in Nederland.

Contactgegevens

Dachziegelwerke Nelskamp GmbH Waldweg 6 D-46514 Schermbeck Duitsland
Postadres: Postfach 1120 D-46510 Schermbeck Duitsland
Tel.: 0049 28539130831 Fax: 0049 28533759
E-mail: info@nelskamp.nl Internet: www.nelskamp.nl
Nederlandse verkoopbegeleiding.