Nelskamp Dakpannen

Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Dachziegelwerke Nelskamp GmbH is producent van keramische dakpannen en betondakpannen. Het bedrijf streeft naar een overzichtelijk aanbod aan modellen en kleuren die afgestemd zijn op de marktontwikkelingen en marktwensen.

Dachziegelwerke Nelskamp GmbH heeft door haar ligging en een Nederlandse visie alle mogelijkheden de opdrachtgever een 'kleurrijke' toekomst te bezorgen met een totaalpakket.


Contactgegevens

Nelskamp Dakpannen
  Waldweg 6
  D-46514 Schermbeck
  Duitsland
+49 28539130831
(0315) 23 00 39

http://www.nelskamp.nl

Bedrijf

Nelskamp Dakpannen is een familiebedrijf dat direct over de grens in Schermbeck haar oorsprong kent. Reeds in 1926 werden de eerste keramische dakpannen vervaardigd. Het assortiment werd in 1954 gecompleteerd met betondakpannen omdat toen een hausse in pannen ontstond.

Op dit moment beschikt Nelskamp over zes fabrieken; drie locaties waar betondakpannen worden gemaakt in vier modellen en in meer dan twintig kleuren en drie locaties waar keramische dakpannen worden geproduceerd in maar liefs acht modellen. Elke fabriek produceert andere afmetingen: ~10 en groter, ~13 en ~15 stuks/m2. Hiervan is de fabriek Nibra de laatste trots. Deze fabriek is gebouwd in 1997 en er worden grootformaat-dakpannen gemaakt uit 100% westerwaldklei. Dat geeft Nelskamp de mogelijkheid de grootste keramische dakpan van dit moment te maken met nog slechts ~5,5 st/m2 en is een geheel vlakke tegelpan met 9 st/m2 geïntroduceerd. Het dakpannenpakket is gecompleteerd met de typisch Duitse 'Biberschwanzziegel'.

Het familiebedrijf werkt met korte lijnen, heel direct met medewerkers verdeeld over zes fabrieken. Bij het hoofdkantoor in Schermbeck (Duitsland) staat tevens een fabriek voor keramische pannen en de fabriek voor betondakpannen, compleet met laboratorium en technische staf. Kenmerkend is een hoge mate van flexibiliteit.
Samenwerkingsverbanden zijn er met de Arbeitsgemeinschaft Ziegeldach e.V. Bonn/ Dachdeckersverein ZVDH en de branchevereniging D-Extract.

Naast de constante beproeving in eigen laboratoria worden onze producten door erkende instituten extern getest. Door de veelheid aan eisen en normen wordt kwaliteit gewaarborgd door grondstoffenonderzoek, controle van het productieproces alsmede een controle van het eindproduct. Het positieve resultaat is voor keramische dakpannen vastgelegd middels het Original Dachziegel Zertifikat en voor de betonpannen in de aangescherpte DINplus en het KOMO-attest met productcertificaat voor de Nederlandse markt. Bedrijfsmatig heeft men het ISO 9001-certificaat behaald. Geproduceerd wordt volgens DIN/EN 1304 en voor de betondakpannen volgens de Europese Norm DIN/EN-490/491.

Nelskamp organiseert cursussen en seminars die binnen het bedrijf worden gegeven voor wederverkopers/verkopers van dakpannen en professionele verwerkers (dakdekkers).
De contactpersoon voor Nederland is de heer Harold Kock, bereikbaar via het hoofdkantoor.


Leveringsprogramma

 • Nelskamp-betondakpannen Top '2000 S', Top SG en Top Longlife mat en glanzend (~10 st/m2):
  • Finkenberger betonpan;
  • S-(sneldek) betonpan met een A-symmetrische vorm;
  • Sigma betonpan met een symmetrische vorm;
  • Planum I vlakke betonpan;
  • Planum II vlakke betonpan met verticale schijnvoeg.
 • Nelskamp ClimaLife Luchtreinigende betondakpannen in model S-pan en Finkenberger (~10 st/m2);
 • Nibra® grootformaat keramische pannen (~10 - 5,7 st/m2):
  • Flachdach-pan F-10U;
  • OVH-dakpan H-10;
  • Kombi/Renovatiepan R-10 (variabele latafstand 30-42 cm);
  • DS-10 Variabel' (variabele latafstand 30-42 cm);
  • Vlakke dakpan model G-10 nieuw;
  • Flachdach-pan F-8 ½;
  • Flachdach-pan F-12U Noord;
  • MS-5 driemuldenpan;
  • DS-5 symmetrische grootformaat dakpan.
 • Nelskamp kleinformaat keramische dakpannen (~16 - 11,6 st/m2):
  • Flachdach-pan F-14 en F-13 Classic;
  • OVH-dakpan H-15 en H-14 (met variabele latafstand voor renovatie);
  • Rheinlandpan R-13S (met variabele latafstand voor renovatie);
  • Vlakke Muldenpan D-15U en D-13;
  • Oude Holle pan OH-16;
  • Dubbele Stormpan SP-10;
  • Dubbele vlakke dakpan V-10;
  • Vlakke tegelpan Plain tile.
 • Nelskamp kleinformaat keramische dakpannen (~16 - 11,6 st/m2): voor alle modellen kent Nelskamp een grote verscheidenheid aan hulpstukken (en daktoebehoren) in natuurrood, engobekleuren en edelengobes mat en hoogglanzend en verglaasde kleuren.

Voor alle modellen kent Nelskamp een grote verscheidenheid aan hulpstukken (en daktoebehoren) in meer dan 16 matglanzende en 4 glanzende kleuren die standaard voorradig zijn.


Milieu en gezondheid

Milieu

Zowel voor de totstandkoming van betondakpannen als de keramische dakpannen wordt uitsluitend gebruik gemaakt van milieuvriendelijke en natuurlijke grondstoffen. Zand en grind wordt extern betrokken en de klei wordt deels afgegraven in eigen groeve, waarbij men zorg draagt voor volledig herstel van de natuur. Veelal groeit een afgraving uit tot beschermd natuurgebied.

 
Geproduceerd wordt conform de eisen van het Bouwstoffenbesluit, hetgeen is vastgelegd o.a. in het KOMO-attest-met-productcertificaat. (een kopie hiervan is op aanvraag verkrijgbaar). Voor de keramische dakpannen is het onderzoek momenteel in volle gang.

 
Duurzaam bouwen: middels een geavanceerde recyclingmethode wordt alle uitval en afval die tijdens en na het productieproces van betondakpannen vrijkomt, volledig vermalen en weer toegevoegd als menggranulaat (in een gesloten circuit) aan de productie van nieuwe betondakpannen.

 
Het afval bij de productie van keramische dakpannen wordt voornamelijk aangewend als ondergrond voor erfverharding en wegenbouw en/of vermalen tot gravel.

 
Steeds op tijd investeren in nieuwe productielijnen heeft ertoe geleid dat met een minimale energiebelasting geproduceerd kan worden. Daarnaast stelt de modernste technologie ons in staat het afval van halffabrikaten en eindproducten sterk te reduceren.

 
Retourstromen: tijdens het productieproces en toetsing vindt plaats vanaf de bouw naar de fabriek voor hergebruik.


Toepassing

Betondakpannen en keramische dakpannen zijn geschikt voor ieder hellend dak, toepasbaar tot een aangegeven ondergrens, waarbij bij afwijking vooraf contact opgenomen dient te worden met Nelskamp. Met aanpassingen mogelijk tot een helling van 15 graden.
De pannen en hulpstukken dienen verwerkt te worden conform het Bouwbesluit en de uitvoerings- en ontwerprichtlijnen voor dakbedekkingconstructies zoals vastgelegd door de BV Kwaliteitsverklaringen Bouw (BKB). Daarbij gelden onze verwerkingsvoorschriften.
Toepassing ook als gevelbekleding waarvoor pannen gemaakt worden die zijn v.z.v. een schroefgat en een slimme haakverbinding. Daarbij worden pashulpstukken op maat geproduceerd, zoals knikpannen die op basis van de gewenste (dak)helling en lengtes wordt samengesteld.


Levering en betaling

Logistiek
 • Transport: franco werk met Nederlandse fabrieksvervoerders of af fabriek, in overleg.
 • Verpakking: betondakpannen worden per 34 pannen in folie verpakt maar zijn op bestelling ook op europallets leverbaar. Keramische dakpannen worden uitsluitend op (statiegeld) europallets in folie geleverd.
 • Opslag: de keramische dakpannen zijn gelijk te laden met de betonpannen op dezelfde locatie in Schermbeck-Gartrop. Hier is een buffer gecreëerd om naleveringen net zo snel ter plaatse te hebben als de hoofdlevering zelf.
 • Levertijd: in overleg te bepalen.

Voorwaarden

Volgens de algemene verkoopvoorwaarden. (Op aanvraag toe te sturen).

Levering

Importeurs in Nederland, bouwmaterialenhandel.

Leveringsgebied

Duitsland, Nederland, alsmede België, Oostenrijk, Zwitserland, Scandinavische landen, Polen en overige Europese lidstaten.

Service

Advies en begeleiding voor toe te passen dakpannen en hulpstukken/ toebehoren alsmede verwerkings- en verankeringsadviezen zijn op te vragen bij Dachziegelwerke Nelskamp GmbH Schermbeck.


Garantie

30 jaar garantie voor betondakpannen op vorstbestendigheid, waterdichtheid en weerstand tegen breuk. 20 jaar garantie voor keramische dakpannen. Voorschriften worden genoemd in de garantieverklaring. De ervaring die sinds1927 is opgebouwd stelt Dachziegelwerke Nelskamp GmbH in staat ook uit ervaring te spreken en garanties te waarborgen.


Referenties

Referentie adressen Beschikbaar en op te vragen via de heer Mark Albers bij Nelskamp, e-mail m.albers@nelskamp.nl.
Showrooms Dachziegelwerke Nelskamp GmbH ontvangt u graag in onze toonzaal in Schermbeck waar alle dakpanmodellen en kleuren voor beton- en keramische dakpannen getoond worden. Ook verwijzen wij u gaarne naar een van onze importeurs/bouwmaterialenhandelaren in Nederland.


Contactgegevens

Dachziegelwerke Nelskamp GmbH Waldweg 6 D-46514 Schermbeck Duitsland
Postadres: Postfach 1120 D-46510 Schermbeck Duitsland
Tel.: 0049 28539130831 Fax: 0049 28533759
E-mail: info@nelskamp.nl Internet: www.nelskamp.nl
Nederlandse verkoopbegeleiding.


Solar Energie dakpannen

Solar Energie dakpannen

Nelskamp ontwikkelde geïntegreerde en samengevoegde systemen om zonne-energie met dakpannen te combineren, zowel voor warm water als voor elektriciteit.
Nelskamp keramische dakpannen Nibra flachdachpan F-10-U

Nelskamp keramische dakpannen

Nelskamp keramische dakpannen zijn er in grootformaat en kleinformaat.
Nelskamp duurzame betonpannen finkenberger leigrijs top-sg

Nelskamp ClimaLife dakpannen: duurzame en luchtreinigende betonpannen

Nelskamp introduceert met de ClimaLife de enige dakpan die NOx (stikstofoxide) van uitlaatgassen door verkeer, industrie en verwarmingstoestellen zuivert en omzet in niet schadelijke stoffen zoals NO3- (nitraatmoleculen).
Nelskamp keramische dakpannen Nibra vlakke dakpan G-10 zinkgrijs edelengobe

Nelskamp dakpannen als gevelbekleding

Nelskamp heeft verschillende dakpannen die uitermate geschikt zijn voor verticale toepassing, als gevelbekleding.
Nelskamp betonnen dakpannen s-pan

Nelskamp betonnen dakpannen

Nelskamp betonnen dakpannen zijn leverbaar in vijf modellen, zijn altijd door-en-door gekleurd, en afhankelijk van het model afgewerkt met de oppervlaktebehandeling Top 2000'S', TOP-"LONGLIFE mat of glanzend" of TOP ClimaLife.
NBD-online | Leien (daken)

Leien (daken)Nieuwe solar mogelijkheden voor zowel keramische- als betondakpannen

Nelskamp Dakpannen heeft zijn solarprogramma uitgebreid met een aantal nieuwe mogelijkheden voor zowel keramische- als betondakpannen.

Hiermee biedt Nelskamp een groot scala aan mogelijkheden voor ontwerper en verwerker. Nieuw en uniek is dat Nelskamp modules in het leveringsprogramma heeft welke zijn te verwerken in combinatie met geprofileerde keramisch dakpannen.


Nelskamp levert hoogwaardige keramische en betonnen dakpannen

Nelskamp bedekt de Nederlandse daken met hoogwaardige keramische en betonnen dakpannen.


Ecologisch verantwoorde vloeibare dakafdichting

Afdichtingen van vloeibare kunststoffen moeten aan hoge kwaliteitseisen voldoen.

Samen een belangrijke bijdrage leveren aan gezondheid en milieu

Afdichtingen van vloeibare kunststoffen moeten aan hoge kwaliteitseisen voldoen.

Dakpannen en PV panelen

Zonnepanelen op het dak lijkt tot de standaard verheven te zijn, hetgeen ingegeven wordt door maatregelen om de klimaatdoelstellingen te halen.

Unieke betondakpan winnaar in stikstofstrijd

De bijdrage die te leveren is met de ClimaLife betondakpannen wordt steeds meer gewaardeerd en inmiddels heeft het Nibe opnieuw de DUBO-keur certificaten verstrekt.

Luchtreinigende dakpannen dragen bij aan oplossing stikstofprobleem

Dat stikstof nu echt een probleem wordt is in het nieuws breed uitgemeten.

EasyLife lichtgewicht dakpan ontziet dak, verwerker en milieu

Aardbevingen in Groningen, de vraag naar een lager ‘topgewicht’ van daken in het aardbevingsgebied en het reduceren van CO2 zette Nelskamp aan het denken over de samenstelling van dakpannen.

Van-het-gas-af met het Solar Power Pack van Nelskamp

Er zijn meer kansrijke aardgasloze alternatieven voor de CV-ketels, maar een relatief onbekende én zeer esthetische oplossing kan Nelskamp Dakpannen u bieden met het Solar Power Pack (SPP).

Extra Large referentieproject toont de kracht van G10 PV-modules

Voor het project Albert Heijn XL te Alkmaar viel de keuze van Architectenbureau Vocus architecten bna uit Bussum op de G 10 keramische dakpan van Nelskamp, mede vanwege het uitgebreide kleurenpalet in combinatie met de mogelijkheid om PV modules in de gevel te integreren.

'Dakpannen zijn herbruikbaar, waarbij de circulaire economie gestimuleerd kan worden'

Voor de dakpannen geldt dat dit een duurzaam product is, waarbij keramische dakpannen een technische levensduur van 100 jaar hebben en betonnen dakpannen maar liefst 75 jaren.

Nelskamp introduceert nieuwe dubbele vlakke keramische tegelpan

Door het rechthoekige formaat waarbij een schijnvoeg is aangebracht, ontstaan optische tegelpannen met een minimale dikte (afmeting 200 x 200 mm).

Nelskamp levert MS5 PV en 2 Power modules voor esthetisch energiedak

Nelskamp ontwikkelde geïntegreerde en samengevoegde systemen om zonne-energie met dakpannen te combineren, zowel voor warm water als voor elektriciteit.

Multi klikhaak biedt optimale verankering dakpan aan gevel

Grootformaat keramische dakpannen hebben door de lengte de neiging zich bij een hogere stuwdruk wat op te tillen aan de onderzijde.

Nelskamp brengt beton dakpan op hoger niveau

Nelskamp dakpannen blijft in ontwikkeling en heeft de betonnen dakpan op een hoger niveau gebracht.

Nelskamp betonpannen worden weer sexy

Nelskamp heeft een nieuwe manier ontwikkeld om de betonpannen nog beter te verdichten aan het oppervlak, maar nu ook aan de kopse zijde van de pan.

Opnieuw verbeterde dakpan komt als geroepen

Een positieve gedachte, een positief uiterlijk. Een goed voorkomen maakt je zekerder en als je probeert op ieder punt een beetje beter te zijn of te worden, moet iedere situatie te overwinnen zijn.

Nelskamp toont duurzame producten

Tijdens de BouwBeurs komt Nelskamp met producten die aantonen dat energie opwekken niet ten koste hoeft te gaan van de uitstraling van een pannendak.

ClimaLife dakpan reinigt lucht

Wie naar bouwproducten zoekt die bijdragen aan een schoner milieu, kan bij Nelskamp Dakpannen terecht voor de ClimaLife betondakpan.