Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

RHEINZINK behoort met een jaarproductie van ca. 150.000 ton titaanzink voor de bouw tot de toonaangevende Europese zinkproducenten. RHEINZINK produceert titaanzink voor gevelbekleding, dakbedekking, dakgoten en hemelwaterafvoeren compleet met toebehoren en hulpstukken voor de utiliteitsbouw, woningbouw als ook voor renovatie- en restauratieprojecten.

Contactgegevens

RHEINZINK NEDERLAND
Scharenburg 2
1046 BB Amsterdam
Nederland

Bedrijf

RHEINZINK is wereldwijd in meer dan 30 landen vertegenwoordigd. Al meer dan 45 jaar is RHEINZINK NEDERLAND verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. Naast de verkoop en productie van prefab dak-, gevel- en hemelwaterafvoersystemen kan het Rheinzink u adviseren in de ontwerpfase van een project. U kunt ook een bezoek brengen aan het RHEINZINK Inspiration Centre in Haarlem, waar op meer dan 800 m² alle toepassingsmogelijkheden van Rheinzink worden getoond.

Leveringsprogramma

Dakbedekking van titaanzink in de oppervlaktevarianten walsblank, blue-grey en graphite grey is leverbaar in de volgende systemen:

 • Felssysteem: voorgeprofileerde felsbanen met een felsnaad van 25 (standaard) of 38 mm hoog.
 • RHEINZINK-klikroevensysteem: de moderne variant op het traditionele roevendak. De houten roevenlat is hierbij vervangen voor een verzinkt stalen klik-klang.
 • Losangesysteem: vierkante, ruitvormige en groot-formaat losanges.
 • Ter complementering van het dak is een uitgebreid pakket goten en hemelwaterafvoerbuizen leverbaar. standaard en op maat.

 
Gevelbekleding van titaanzink in de oppervlaktevarianten walsblank, blue-grey en graphite grey is leverbaar in de volgende systemen:

 • Felssysteem: voorgeprofileerde felsbanen met een felsnaad van 25 of 38 mm hoog, zowel horizontaal, verticaal als diagonaal toepasbaar.
 • RHEINZINK-klikroevensysteem: de moderne variant op het traditionele roevendak. De houten roevenlat is hierbij vervangen voor een verzinkt stalen klik-klang. Verticaal toepasbaar.
 • Losangesysteem: vierkante, ruitvormige en groot-formaat losanges.
 • Plankpaneel: cassettes met lip en groef verbinding, horizontaal of verticaal toepasbaar.
 • RHEINZINK Horizontaalpaneel: cassettesysteem met speciale klangmontage. Uitermate geschikt voor grotere oppervlaktes en grote afmetingen panelen.
 • Golfpaneel: platen met golfvormige profilering.
 • Trapeziumpaneel: platen met trapeziumvormige profilering.
 • SP-line: een trapeziumvormig bouwsysteem geschikt voor een snelle en eenvoudige montage.

Milieu en gezondheid

 • RHEINZINK is Cradle to Cradle en BREAM gecertificeerd, en toont hiermee aan uitstekend binnen duurzaam bouwen te passen;
 • RHEINZINK heeft een zeer lange levensduur en is volledig recyclebaar. Uit onderzoek blijkt vat meer dan 95% van al het titaanzink in de bouw wordt gerecycled.

Toepassing

Alle producten zijn geschikt voor toepassing in de nieuwbouw-, renovatie- en restauratiesector, ook in de woning- en utiliteitsbouw.

Levering en betaling

Logistiek

Alle producten worden door de fabrikant vervoerd. Het bedrijf maakt gebruik van verschillende soorten verpakkingen, zoals; goten in pallets, HWA-buizen­bundels in dozen, houten wegwerp-pallets. Voorraad wordt opgeslagen in een droog, beschermd en goed geventileerde ruimte. Standaardmaten kunnen uit voorraad geleverd worden, levertijd voor andere producten geschiedt in overleg met de klant.

Voorwaarden

Volgens opgave fabrikant.

Levering

Door Wentzel B.V. / RHEINZINK NEDERLAND

Leveringsgebied

Nederland

Service

Advies in ontwerpfase, begeleiding bij uitvoering en additionele service worden aangeboden door RHEINZINK NEDERLAND.

Garantie

Geregeld in de leveringsvoorwaarden. RHEINZINK producten hebben standaard een 30 jarige materiaalgarantie.

Referenties

Referentieadressen

RHEINZINK Technisch Handboek voor het ontwerpen en uitvoeren van zinkwerkzaamheden met detailoplossingen en verwerkingsvoorschriften wordt op verzoek toegezonden. Adressen en foto's van referentieprojecten vindt u op de website van RHEINZINK en op de website van het RHEINZINK Inspiration Centre.

Contactgegevens

RHEINZINK NEDERLAND

Bezoekadres

Scharenburg 2
1046 BB Amsterdam

Postadres

Postbus 2726
1000 CS Amsterdam

Tel.: (020) 435 20 08
Fax: (020) 435 20 15

E-mail: info@rheinzink.nl
Internet: www.rheinzink.nl

RHEINZINK Inspiration Centre op Facebook RHEINZINK Inspiration Centre op Facebook