Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

De Rockpanel Group, onderdeel van ROCKWOOL B.V., produceert hoogwaardige en duurzame panelen die zeer geschikt voor zijn velerlei exterieurtoepassingen zoals gevels en dakranden. Rockpanel panelen, gemaakt van steenwolvezels, zijn gemakkelijk te verwerken en volledig recyclebaar. Dankzij zijn unieke samenstelling is Rockpanel, onder bepaalde voorwaarden, ook naadloos en in gebogen en/of getordeerde vorm toepasbaar.

Contactgegevens

ROCKWOOL B.V. / Rockpanel GROUP
Konstruktieweg 2
6045 JD Roermond
Nederland

Leveringsprogramma

Rockpanel produceert en levert plaatmateriaal en rabatdelen op basis van steenwol voor toepassing in geventileerde gevelsystemen.

Milieu en gezondheid

Als onderdeel van de Rockpanel groep levert Rockpanel een uitstekende bijdrage aan het milieu. De basisgrondstof basalt is natuurlijk en in ruime mate beschikbaar. Toch wordt er zuinig mee omgegaan. Zo slaagt Rockpanel erin om uit 1 m³ basalt meer dan 400 m² plaatmateriaal te produceren. We blijven zoeken naar methoden om nog efficiënter met onze grondstoffen om te gaan. Samen met Rockpanel wordt bovendien een tastbare bijdrage geleverd aan energie efficiëntie. Verschillende duurzame en passiefhuis projecten in Europa zijn ontwikkeld met ROCKWOOL isolatie, Rockpanel plaatmateriaal en Rockfon plafonds.

 
Dat duurzaamheid bij Rockpanel hoog in het vaandel staat is onlangs getoetst en erkend door het geaccrediteerde Building Research Establishment (BRE). Op basis van een levenscyclusanalyse (LCA) van ‘cradle to grave’ kende BRE Global Rockpanel een Environmental Product Declaration (EPD) toe met enkel A+ en A ratings. Dit betekent dat de keuze voor Rockpanel in een duurzaam bouwproject een verantwoorde keuze is.

Toepassing

De producten van Rockpanel worden al vele jaren in verschillende landen met succes toegepast in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten voor de afwerking van gevels en detailleringen rondom het dak. Meestal in geventileerde constructies, waarbij de producten bijdragen aan een gezond binnenklimaat voor iedere woon-, bedrijfs- productie-omgeving. Door de unieke samenstelling van het materiaal zijn de meeste producten bovendien dampopen en kunnen deze in specifieke gevallen zelfs ongeventileerd worden toegepast. Ideaal voor bijvoorbeeld renovaties rondom het dak.

Levering en betaling

ROCKWOOL B.V. / Rockpanel Group
Konstruktieweg 2
6045 JD Roermond
Tel.: +31 (475) 353 000
Fax: +31 (475) 353 439
E-mail: info@rockpanel.nl

Referenties

Op de website biedt Rockpanel de Referentie Locator aan. Selecteer een land, een plaats, een projecttype of Rockpanel product en u heeft direct toegang tot foto’s van diverse referentieprojecten.

Contactgegevens

ROCKWOOL B.V. / Rockpanel Group
Konstruktieweg 2
6045 JD Roermond
Tel.: +31 (475) 353 000
Fax: +31 (475) 353 439
E-mail: info@rockpanel.nl