Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Rockpanel is onderdeel van de ROCKWOOL Groep en produceert hoogwaardige en duurzame gevelpanelen die zeer geschikt voor zijn velerlei exterieurtoepassingen zoals gevels en dakranden. Rockpanel gevelbekleding is gemaakt van het natuurlijke gesteente basalt. Hieraan ontleent Rockpanel zijn unieke eigenschappen. De voordelen van steen én hout zijn in één product verenigd:

 

  • Makkelijk bewerkbaar met standaard gereedschappen
  • Ongevoelig voor vocht en zeer dimensiestabiel. Zaagkanten hoeven niet afgewerkt te worden en onder bepaalde voorwaarden kunnen de platen naadloos worden toegepast.
  • Brandveilig (A2-s1,d0) en zeer onderhoudsarm
  • Levensduur van minimaal 50 jaar en volledig recyclebaar
  • Ruim assortiment met meer dan 200 designs
 

Contactgegevens

Rockpanel
Konstruktieweg 2
6045 JD Roermond
Nederland

Leveringsprogramma

Rockpanel produceert en levert plaatmateriaal en rabatdelen op basis van steenwol voor toepassing in geventileerde gevelsystemen.

Milieu en gezondheid

Als onderdeel van de ROCKWOOL Groep levert Rockpanel een uitstekende bijdrage aan het milieu. De basisgrondstof basalt is natuurlijk en in ruime mate beschikbaar. Toch wordt er zuinig mee omgegaan. Zo slaagt Rockpanel erin om uit 1 m³ basalt meer dan 400 m² plaatmateriaal te produceren. Na de levenscyclus van een gebouw kunnen de platen makkelijk gedemonteerd en volledig gerecycled worden. Rockpanel producten bestaan tot wel 50% uit gerecyclede materialen.

 
Dat duurzaamheid bij Rockpanel hoog in het vaandel staat is getoetst en erkend door het geaccrediteerde Building Research Establishment (BRE). Op basis van een levenscyclusanalyse (LCA) van ‘cradle to grave’ kende BRE Global Rockpanel een Environmental Product Declaration (EPD) toe met enkel A+ en A ratings. Dit betekent dat de keuze voor Rockpanel in een duurzaam bouwproject een verantwoorde keuze is.

Toepassing

De producten van Rockpanel worden al vele jaren in verschillende landen met succes toegepast in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten voor de afwerking van gevels en detailleringen rondom het dak. Meestal in geventileerde constructies, waarbij de producten bijdragen aan een gezond binnenklimaat voor iedere woon-, bedrijfs- productie-omgeving. Door de unieke samenstelling van het materiaal zijn de meeste producten bovendien dampopen en kunnen deze in specifieke gevallen zelfs ongeventileerd worden toegepast. Ideaal voor bijvoorbeeld renovaties rondom het dak. Daarnaast zijn de gevelplaten uitermate geschikt voor projecten die moeten voldoen aan hoge brandveiligheidseisen. Onze A2 platen voldoen aan Europese brandklasse A2-s1,d0.

Levering en betaling

Referenties

Op de Inspiratie sectie op de Rockpanel website vind u vele referentieprojecten. Daarnaast kunt u projecten vinden op de referentielocator. Selecteer een land, een plaats, een projecttype of Rockpanel product en u heeft direct toegang tot foto’s van diverse referentieprojecten.

Contactgegevens

ROCKWOOL B.V. / Rockpanel Group
Konstruktieweg 2
6045 JD Roermond
Tel.: +31 (475) 353 000
Fax: +31 (475) 353 439
E-mail: info@rockpanel.nl