Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

ROCKFON is een toonaangevende leverancier van plafond- en wandoplossingen gemaakt uit steenwol. Steenwol werd ontdekt op Hawaï aan het begin van de 20e eeuw en is een natuurlijk bijproduct van vulkanische activiteiten. Een oneindig hernieuwbare grondstof die overvloedig beschikbaar is.

 

ROCKFON is een dochteronderneming van ROCKWOOL® International uit Denemarken – ‘s werelds grootste producent van steenwol – met meer dan 75 jaar ervaring. De ROCKWOOL Group is opgericht in 1937 en bestaat vandaag de dag uit 27 fabrieken en biedt werk aan meer dan 9.300 mensen over de hele wereld.

 

Akoestische plafondtegels van ROCKFON worden gemaakt in vier steenwolfabrieken van ROCKWOOL: in Frankrijk, Polen, Rusland en Nederland. De producten worden verdeeld via verkooporganisaties over de hele wereld.

Contactgegevens

Rockfon
Industrieweg 15
6045 JG Roermond
Nederland

Bedrijf

Wij geloven in de snelheid  en eenvoud waarmee onze akoestische plafond-en wandoplossingen bijdragen aan het ontwerp van mooie, comfortabele ruimtes. Het zijn gemakkelijk te installeren en duurzame oplossingen, die mensen beschermen tegen de gevaren van lawaai en brand.  Onze producten leveren tevens een constructieve bijdrage aan een duurzame toekomst.

“Create and Protect” is ons credo. Het is onze manier van werken.  Hierbij staat de mens en de relatie tussen mensen centraal. Een verhaal van succes en behoud van vertrouwen in elkaar.

Het is onze rots-vaste belofte aan u. Bij ROCKFON draait het om creatie en bescherming – en hierbij laten wij ons graag door u inspireren.

Leveringsprogramma

  • Plafondpanelen: geluidabsorberend of geluidsisolerend.
  • Systeemplafonds: akoestisch.

Milieu en gezondheid

Milieu

Rockfon plafondpanelen zijn milieuvriendelijk en dragen bij aan een goed binnenmilieu. Alle plafonds zijn 100% recycleerbaar. Rockfon zorgt via de speciale kringloop-infrastructuur en de eigen recyclingfabriek in Roermond voor een verantwoord hergebruik van restmaterialen.

Veel partijen actief in de bouwwereld spreken over duurzaamheid. Sommige nemen actie en dragen stap voor stap hun steentje bij tot een duurzamer milieu en samenleving. Rockfon/Rockwool schaart zich graag bij deze laatste groep. Duurzaamheid is vaak ook ‘doen’.

Mooi voorbeeld hiervan is de bouw van de Isala klinieken in Zwolle (NL), waar recycling een belangrijke rol speelde bij het ontwerp van het gebouw. Recycling is niet nieuw voor Rockwool. Reeds in 1991 werd de eerste recyclingfabriek in gebruik genomen. Vandaag is recyclage een essentieel onderdeel van Rockwool’s/Rockfon’s productieproces.

EU-richtlijn 97/69 noot Q

Rockfon plafondpanelen zijn vervaardigd uit steenwolvezels, welke voldoen aan de EU-richtlijn 97/96 noot Q.

Toepassing

Toepassingsgebied

Het productassortiment van Rockwool B.V./Rockfon wordt toegepast in kantoren, scholen, gezondheidsinstellingen, sport- en recreatiecentra, hygiënevoorzieningen, retail en industrie.

Levering en betaling

Logistiek

Wegtransport.

Voorwaarden

Betaling 30 dagen na factuurdatum.

Levering

Via dealernetwerk.

Leveringsgebied

Benelux.

Service

Rockwool B.V./Rockfon levert extra service in de vorm van advies en het leveren van documentatie, monsters en testrapporten.

Garantie

Op aanvraag.

Referenties

Referentie adressen

Rockfon heeft een uitgebreide brochure met gerealiseerde projecten.

Op de website van Rockfon kunt u ook referentieprojecten bekijken.

Contactgegevens

Rockwool B.V./Rockfon
Industrieweg 15
6045 JG Roermond

 
Informatie- en factuuradres:
Rockwool B.V./Rockfon
Postbus 1160
6040 KD Roermond

 
Tel:. (0475) 35 30 35
Fax: (0475) 35 36 81

 
E-mail: info@rockfon.nl
Internet: www.rockfon.nl

 
Informatie verkrijgbaar bij de afdeling Customer Service van Rockwool B.V./Rockfon