Saval B.V.

Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Met meer dan 95 jaar ervaring op het gebied van brand- en vluchtveiligheid is Saval een betrouwbare keuze voor je organisatie. Iedere dag zijn ruim 200 Saval medewerkers bezig met je veiligheid. Altijd volgens de richtlijnen van ISO 9001, je garantie voor kwaliteit in de organisatie en het product.

In de eigen fabriek te Breda, ontwikkelt en produceert Saval o.a. je brandblussers en brandslanghaspels. Maatwerk dat daardoor mogelijk is, komt tot uiting in de productnoviteiten die Saval sinds het begin ontwikkelt voor uiteenlopende opdrachtgevers in binnen- en buitenland.

Kapitaalgoederen waar je bedrijfscontinuïteit van afhankelijk is wil je tot in de puntjes beveiligd hebben. Ook op tijden dat je niet in het bedrijf aanwezig bent. Automatische branddetectie- en –blussystemen worden van tekening tot inbedrijfstelling op je situatie en wensen uitgevoerd.

Onderhoud van de producten door gecertificeerde servicemonteurs garandeert een correcte werking als het erop aan komt. Dankzij het digitale serviceproces wordt niet één blusmiddel over het hoofd gezien en beschik je vrijwel direct over alle benodigde onderhoudsgegevens. Een compleet logboek en kostenindicatie voor de komende jaren behoren ook tot de mogelijkheden, om je nog meer inzicht in je veiligheid voor de komende jaren te geven.

Naast ontwikkeling, productie, levering en onderhoud van een uitgebreid assortiment van blusmiddelen, levert en onderhoudt Saval ook noodverlichting. Bovendien kun je ook voor veiligheidsopleidingen zoals Bedrijfshulpverlening en VCA, maar ook vluchtwegplattegronden en ontruimingsoefeningen bij Saval terecht.

Hierdoor ontstaat een unieke combinatie van menselijke knowhow en apparatuur, waardoor je organisatie, de mensen die er werken én je investeringen goed zijn beveiligd.


Contactgegevens

Saval B.V.
  Huifakkerstraat 22
  4815 PN Breda
  Nederland
(076) 548 70 00
(076) 541 79 22

http://www.saval.nl

Bedrijf

De afdelingen Productontwikkeling en Research & Development garanderen een continue ontwikkeling van nieuwe producten, waarmee Saval al vele jaren keer op keer de trend in de markt bepaalt. De onafhankelijke kwaliteitsdienst garandeert bovendien een zeer hoog kwaliteitsniveau van alle producten die de hoofdvestiging in Breda verlaten.
 
Saval is ISO 9001 gecertificeerd en conformeert zich verder aan diverse normen, richtlijnen en keuringen zoals: NEN-EN 671-1 / 694 en KIWA-keuring (brandslanghaspels), EN 3 (blusapparaten), NEN 2559 en REOB (service), AQAP 110 (defensie), en VCA (bedrijfsveiligheid).
 
Saval heeft een landelijk netwerk van technisch adviseurs, die van de ontwerpfase tot en met de uitvoeringsfase vrijblijvend kunnen adviseren. Bovendien heeft Saval een goed opgeleid korps van bijna 90 servicemonteurs, die de installatie en controle van blusmiddelen uitstekend kunnen verzorgen.
 
Saval controleert als enige Nederlandse producent van blusmiddelen het productieproces van grondstof tot eindproduct.


Leveringsprogramma

  • Brandblussers:
    Bioclass-blussers: sproeischuimblussers met minimale milieu impact en ongekend hoog blusvermogen, met binnenliggend drukpatroon ter voorkoming van drukverlies en separate blusschuimcontainer t.b.v. milieubesparing. Inhoud 6 liter (B6P-SC HR) en 9 liter (B9P-SC HR).
    B6P-F3 B9P-F3: De steeds strenger wordende milieueisen en de vraag naar maatschappelijk verantwoorde producten zette Saval aan het denken. Gevolg: een schuimblusser met binnenliggend drukpatroon en 0% PFAS. Hét antwoord op duurzame brandveiligheid voor A en B klasse branden en een NTA 8133 keurmerk t.b.v. accubranden in de 9L uitvoering. Geen nevenschade voor de omgeving.
    Bioclass-blussers (constante druk): als voorgaande, echter vooraf onder constante druk gebracht en zonder separate blusschuimcontainer. Inhoud 6 liter (B6C-F3) en 9 liter (B9C-F3).
    Poederblussers (patroon): gevuld met hoogwaardig ABC-bluspoeder, zeer geschikt voor beveiliging van de meer brandgevaarlijke objecten. Met binnenliggend drukpatroon ter voorkoming van drukverlies. Inhoud 6 kg (PG6), 9 kg (PG9) en 12 kg (PG12).
     
    Koolzuursneeuwblussers (CO2): ter bescherming van zeer kostbare objecten, inhoud 2 kg (AK2) en 5 kg (AK5).
    Brandslanghaspels en haspelkasten:
    - Deco-D designhaspels, met strak vormgegeven rode bladen.
    - Deco-S designhaspels, met unieke stalen spaakgeleiding.
    - Inbouwkasten, uitgevoerd met binnen liggende scharnieren.
    - Opbouwkasten, uitgevoerd met binnen liggende scharnieren.
    - Combinatiekasten voor plaatsing van haspel en blusser.
    - Haspelconsoles voor vrijstaande plaatsing van haspel en haspelkast.
    Overige producten:
    - Bluswagens: sproeischuim, poeder of koolzuur in diverse uitvoeringen.
    - Blusdekens en verbandtrommels.
    - Droge stijgleidingen: J en CC armaturen (koppelingen), brandkranen, gevelkasten, aftapkranen en ontluchtingskranen. Conform NEN.
    - Bebording conform regelgeving, zowel brandbeveiliging als vluchtwegen.
    - Diverse specials, zoals haspelkasten met glazen deuren en niet-magnetische blussers voor gebruik in ziekenhuizen.
     -Branddetectiesystemen:
      -Brandblussystemen: zowel o.b.v. blusgas, blusschuim of water (Sprinkler / watermist) voor vele uiteenlopende toepassingen waar automatische blussing gewenst is.
      -Veiligheidsopleidingen: trainingen voor uw personeel zoals BHV en VCA zodat uw organisatie goed is voorbereid op een calamiteit.
      -Consultancy en advies: Ontruimingsplannen en bijbehorende -plattegronden waarin het vluchtplan voor uw bedrijf vastliggen.
  • Noodverlichting

Milieu en gezondheid

Als hoogstaand kwaliteitsbedrijf heeft Saval een reputatie hoog te houden. Alles binnen de onderneming is er dan ook op gericht om op dit gebied te voldoen aan de verwachtingen van onze relaties. Het continue klantgericht verbeteren van bedrijfsprocessen is ingebed in ons business model en draagt zorg voor een actieve en innovatieve bedrijfsvoering. Uiteraard voldoet het geheel aan de geldende standaarden.


Toepassing

Toepassingsgebied

Zowel bij nieuwbouw als bij verbouwing van bestaande panden is inventarisatie van de brandveiligheid noodzakelijk. Niet alleen plaatselijke en landelijke regelgeving stellen eisen, ook verzekering en Arbo controleren steeds strikter op brandveiligheid. Bij vrijwel alle bouwprojecten komen dan ook brandblussers, brandslanghaspels en noodverlichting aan de orde. In de ontwerpfase wordt vaak al wel rekening gehouden met de haspels en haspelkasten in verband met de bouwkundige voorzieningen en de watertoevoer. Ook de plaatsing van de brandblussers alsmede de noodverlichting kan in deze fase al voorzien worden, gezien de impact op het uiterlijk van een interieur.


Levering en betaling

Logistiek

Alle producten worden in karton verpakt. Bij grote aantallen op pallets per wegtransport vervoerd. Saval hanteert binnen Nederland een levertijd van ± 2 dagen.

Voorwaarden

Deze zijn gedeponeerd bij Kamer van Koophandel in Breda en worden op aanvraag toegezonden.

Levering

Saval levert rechtstreeks en via erkende installateur/groothandel.

Leveringsgebied

Het leveringsgebied is geheel Nederland. Via de vestiging Merksem eveneens levering in België en Luxemburg, overige landen via afdeling export.

Service

Saval heeft een erkende, landelijk opererende buitendienst, die door heel Nederland service kan verlenen. In geval van nood is deze 24 uur per dag bereikbaar. In geval van product opmerkingen/klachten kan men zich wenden tot de eigen kwaliteitsdienst.


Garantie

Op aanvraag bij Saval BV.


Referenties

Referentieadressen

Voor meer info zie brochure in tabblad Documentatie of kijk op www.saval.nl of www.saval.be.


Contactgegevens

Saval BV
Huifakkerstraat 22
4815 PN BREDA
Postbus 3499
4800 DL BREDA
Nederland
+31 (0)76-5487000
info@saval.nl


Saval NV
Oostkaai 25/6
2170 MERKSEM, ANTWERPEN
België
+32 (0)3/6452510
info@saval.be
BTW BE 0413.791.211
RPR Antwerpen 0413.791.211/02.24.01


Dealers:
  • Bestdeal
  • Manutan
  • Technische Unie
  • Verum
  • Inka
  • Cofely
  • GevierDales

Noodverlichting ESKALED FORTO Saval

Saval Noodverlichtingsarmaturen

In geval van nood, moet iedereen uw gebouw snel en veilig kunnen verlaten.
Blusdeken 120 x 120 cm Saval

Saval blusdekens: eenvoudige en efficiënte brandbeveiliging

De Saval blusdekens zijn het meest eenvoudige blusmiddel, geschikt voor het doven van beginnende branden in huis, keuken of  werkplaats.
Saval opleiding kleine blusmiddelen

Saval maatwerk veiligheidstrainingen reduceren calamiteiten

De Training & Consultancy tak van Saval is bekend met elke sector van de markt en traint u en uw medewerkers in omgaan met risico’s behorende bij uw branche.
Saval brandblussers B6P-SC-HR / B9P-SC-HR schuimblusser

Saval schuimblussers: groot blusvermogen met minimale nevenschade

Saval levert draagbare blustoestellen in vele typen en uitvoeringen en geschikt voor vele blustoepassingen.
Saval brandblusser PG poederblusser

Saval poederblussers voor vele blustoepassingen

Saval levert draagbare blustoestellen in vele typen en uitvoeringen en geschikt voor vele blustoepassingen.
Saval brandblusser koolzuursneeuw CO2

Saval koolzuursneeuwblussers CO2 voorkomen nevenschade

Saval levert draagbare blustoestellen in vele typen en uitvoeringen en geschikt voor vele blustoepassingen.
Saval REFLEX drukschakelaar

Saval Reflex: automatisch branddetectiesysteem en blussysteem

De Saval Reflex is een automatisch branddetectie- en blussysteem dat zeer eenvoudig gemonteerd kan worden in afgesloten ruimtes tot 24 m3.
Brandslanghaspelwagen Saval

Saval haspelwagens: klein en snel inzetbaar

Saval haspelwagens zijn ontwikkeld voor het beveiligen van grote oppervlakken.
Brandslanghaspel Deco D chroom Saval

Saval Deco-brandslanghaspels: fraai vormgegeven beveiliging voor elk interieur

Met de Deco brandslanghaspels bewijst Saval dat topkwaliteit en design wel degelijk samengaan.
Inbouwkast Saval, haspelkast voor inbouw

Saval haspelkasten voor inbouw: functioneel, duurzaam en kleurrijk

Saval inbouwhaspelkasten, combinatie van design en duurzaam materiaalgebruik, geschikt voor elk interieur.
Saval opbouwkasten, haspelkasten voor opbouw

Saval haspelkasten voor opbouw: duurzaam en voor elk interieur geschikt

Saval opbouwhaspelkasten, combinatie van design en duurzaam materiaalgebruik, geschikt voor elk interieur.
Combinatiekast Saval

Saval combinatiekasten voor haspel en blusser

Saval combinatiekasten, combinatie van design en duurzaam materiaalgebruik, geschikt voor elk interieur.
Droge blusleiding, controle volgens NEN1594

Saval droge blusleidingen

Behalve kleine Saval blusmiddelen die door eigen personeel kunnen worden gebruikt, en automatische blussystemen, zijn er specifieke voorzieningen als droge blusleidingen.
Console NOV-A brandslanghaspel Saval

Saval consoles voor haspels

De consoles zijn bestemd voor vloermontage van haspels en haspelkasten van Saval op plaatsen waar geen andere bouwkundige constructies voor montage aanwezig zijn.
NBD-online | Overspanningsbeveiliging

Overspanningsbeveiliging

NBD-online | Slangen, hulpstukken

Slangen, hulpstukken

NBD-online | Slangen

Slangen

NBD-online | Branddetectie en brandalarmering

Branddetectie en brandalarmering

NBD-online | Brandbestrijding

Brandbestrijding



Elk bedrijf heeft ermee te maken – Het aankomende EU verbod op PFAS-/fluorhoudende blusmiddelen

Het tijdspad voor het aanstaande EU verbod op PFAS-/fluorhoudende schuimblussers en schuimbluswagens is bekend. Het tijdspad naar deze wetgeving toe, bepaalt dat elk bedrijf dient te gaan acteren. Met het in gang zetten van de transitie naar fluorvrij, helpt Saval bedrijven met de keuzes voor het kostenbewust uitfaseren - vóór het definitieve verbod in 2029.


Continu controle over brandveiligheid

Periodieke checks helpen om ze in hun optimale staat te houden.

BIM tools van Saval voor brandveiligheid

Steeds meer architecten en installateurs gaan werken met BIM.

Levensduur led lampjes van onze ESKALED armaturen

In alle Saval ESKALED armaturen worden industriële leds gebruikt van zeer hoge kwaliteit, in combinatie met uitgekiende, energiezuinige elektronica.

Het gemak voor de installateur is na 20 jaar nog steeds de kracht

Het jaar 2001 ligt alweer 20 jaar achter ons. Wikipedia ging van start.

Saval brengt fluorvrije schuimblusser op de markt

Schuimblussers zijn onmisbaar. Met 6 liter schuim kun je namelijk een brand blussen waar de brandweer maar liefst 25 liter water voor nodig heeft.

Theater De Tamboer in Hoogeveen krijgt noodverlichting in zwarte uitvoering

Noodverlichting in grote zalen is essentieel om in het geval van nood de dichtstbijzijnde vluchtroute of uitgang te vinden.

Geautomatiseerde brandveiligheid tegen een zeer aantrekkelijke prijs

Saval levert een scala aan automatische branddetectie- en blussystemen die zeer eenvoudig gemonteerd kunnen worden in afgesloten ruimten tot 24m³.

ONZE AANPAK VOOR DE EERSTE 15 MINUTEN BIJ BRAND

Optimale (brand)veiligheid bestaat volgens ons altijd uit de juiste balans tussen de onderdelen Interventie, Installatie en Instructie, met jou als middelpunt.

Eskaled energiezuinige noodverlichting

Gemiddeld verbruikt een noodverlichtingsarmatuur met TL lamp 131 kilowattuur per jaar.

Legionellarisico verkleind door extra brandslanghaspelverzegeling

In het kader van de legionella preventie moeten gebouweigenaren ervoor zorgen dat brandslanghaspels alleen gebruikt worden bij brand, en niet om de planten water te geven, de auto te wassen enz.

BIM by Saval

Deze technische productinformatie / specificaties van onze brandveiligheidsproducten voor BIM projecten is nu kosteloos beschikbaar via de link onderaan dit nieuwsartikel.

PANIEK! De eerste 15 minuten gaan nu in...

Door de juiste voorbereidingen te treffen kan in de eerste 15 minuten van een calamiteit een hoop leed voorkomen worden.

Saval plug-in for Revit®

Volledig gesynchroniseerd met de laatste gebouwontwerpen, de daarbij behorende plattegronden en Saval producten, genereert de plug-in automatisch visualisaties van de locatie en dekking van de brandblusapparatuur.

Innovatie brandveiligheid zorgwoningen

Gebouwen waar minder zelfredzame mensen wonen, zoals zorgwoningen en -appartementen, kleinschalige clusterwoningen of soortgelijke woningen.

Saval plug-in for Revit®

Volledig gesynchroniseerd met de laatste gebouwontwerpen, de daarbij behorende plattegronden en Saval producten, genereert de plug-in automatisch visualisaties van de locatie en dekking van de brandblusapparatuur.

AED onderhoud: geregeld, niet geregeld

Om de werking niet aan het toeval over te laten tijdens een calamiteit, is onderhoud geen overbodige luxe.

Noodverlichting: veilig en verplicht

De noodverlichting, specifieker de nood-evacuatieverlichting, stelt aanwezigen in staat het gebouw, of de werkplek, op een veilige wijze te verlaten.

Saval leidend in BIM voor brandveiligheid

Als bedrijf dat innoverende oplossingen bedenkt en levert op gebied van brandveiligheid, dwingt Saval zichzelf om met de tijd mee te gaan.

Functionele én visuele topkwaliteit

Daar waar hoge esthetische eisen aan het interieur worden gesteld zorgt een Saval haspelkast ervoor dat de brandslanghaspel het beeld niet verstoort maar toch optimaal bereikbaar is in geval van brand.

Saval levert betrouwbare schuimblussers tot wel -30°C!

Het hoogwaardige blusschuim in de Saval 6 en 9 liter IFP constante druk blussers is speciaal ontwikkeld om te gebruiken in extreem lage temperaturen (vorstvrij tot 30 graden onder nul!).

Noodverlichting: veilig en verplicht

De noodverlichting, specifieker de nood-evacuatieverlichting, stelt aanwezigen in staat het gebouw, of de werkplek, op een veilige wijze te verlaten.

Extra brandslanghaspel verzegeling verkleint kans op legionella

Vaak blijft na gebruik in de opgerolde slang van een brandslanghaspel (stilstaand) water achter.

Functionele én visuele topkwaliteit met Saval haspelkasten

Haspelkasten worden niet alleen toegepast om de brandslanghaspel te beschermen.

Saval stelt 3D BIM obectinformatie gratis beschikbaar

Architecten, installatie-adviseurs en technische bureaus kunnen nu over het Saval assortiment beschikken in de vorm van 3D BIM objectinformatie.

Verbandwisselkamer: de bouw gaat van start!

Het geld werd bij elkaar gebracht door de donatie van een deel van het inschrijfgeld van de 4 Mijl, de Charity run, de collecte tijdens het evenement, de opbrengsten uit de actie WAUW, met onder andere de stenen verkoop én eerdere giften die werden ontvangen voor de verbandwisselkamer.

Saval investeert in opleidings- en demonstratie faciliteit

Pieter Verstappen, directeur van SK FireSafety Group - Business Unit Systems opent met de woorden dat een lang gekoesterde wens in vervulling gaat.

Investeren in brandveiligheid loont

Jaarlijks doet VEBON onderzoek naar het onderhoud en de inzet van kleine blusmiddelen.

SK brandmeldsystemen zijn anders dan anderen

Brandmeldsystemen zijn in vele merken verkrijgbaar. Ze moeten allemaal voldoen aan de norm EN54.

Veilig brandblussen met SK-InerFlex van Saval

Bij blussing wordt snel gedacht aan water, zoals bij sprinkler installaties of blussing door de brandweer.

Saval milieuvriendelijke HR schuimblussers met ongekende bluskracht

Saval’s nieuwe Bioclass H(igh) R(ating) blussers evenaren de bluskracht van poeder, maar dan zonder nevenschade.

Geen nood Saval biedt verlichting

Brand is vaak de eerste associatie met noodverlichting. Maar vaker dan dat is een onschuldige stroomuitval de boosdoener.

UMC Groningen kiest voor duurzame brandveiligheid

‘Bouwen aan de toekomst van zorg’. Dat is de missie voor de komende jaren van Nederlands grootste ziekenhuis: Universitair Medisch Centrum Groningen.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie