Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

TONZON is jouw betrouwbare partner in isolatie. Zij zijn sinds 1980 de uitvinder van het opvouwbare isolatiemateriaal gebaseerd op een dunne maar sterke folie. De benodigde lucht wordt op de plaats van bestemming opgesloten tussen meerdere reflecterende oppervlakten. TONZON heeft als het ware de thermosfles flexibel gemaakt. Deze isolatietechniek biedt een hoge isolatiewaarde met weinig ruimteverlies. Omdat er gebruikt wordt gemaakt van lucht, die overal gratis aanwezig is, blijft transport en opslag beperkt tot volumes die circa 1000 keer kleiner zijn dan de traditionele isolatiematerialen. TONZON is in Nederland met de thermoskussens vooral bekend als de pionier op het gebied van vloerisolatie. Maar intussen worden ook voorzetwanden, daken, radiatoren en zelfs ligbaden geïsoleerd als een thermosfles. TONZON isolatie is ideaal voor renovatie, afbouw en prefab bouw in koude en warme klimaatzones.

Contactgegevens

TONZON BV
Ir. Schiffstraat 220
7547 RD Enschede
Nederland

Leveringsprogramma

Vloerisolatie

De goede werking van TONZON komt door de unieke manier van isoleren. De thermoskussens zijn een soort luchtzakken van reflecterende folie die onder de vloer aangebracht worden. Door de folie kan de vloer geen warmte meer uitstralen naar de kruipruimte. Daarnaast wordt de lucht in de luchtzakken opgewarmd en blijft de warmte dicht bij de vloer. Resultaat is een warmere vloer, die sneller opwarmt en langer warm blijft.

Vochtwering

Veel kruipruimtes zijn vochtig of nat. Daarom wordt in combinatie met de thermoskussens een stevig zeil op de bodem van de kruipruimte gelegd. Door middel van deze bodemfolie wordt de verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem gestopt. Dit betekent minder vocht in de woning en een optimale werking van de thermoskussens.

Muurisolatie

Het Thermosheet wordt ingezet als damp remmende laag en isolatiefolie. Dankzij de grote breedtes, oplopend tot 4.500 mm en rol lengtes van 100 m of meer kunnen zeer grote velden naadloos met isolatiemateriaal uit een stuk worden afgedicht/geïsoleerd. De lijm is op waterbasis en kan elk oppervlak zelfklevend maken. Dit is mogelijk bij hout, beton, steen, metaal, kunststof, etc. , zodat ook de aansluiting bij de randen perfect afgesloten wordt. Met deze thermosheets is het bovendien mogelijk bij steensmuren met minder ruimteverlies een hogere isolatiewaarde op te bouwen.

Dakisolatie

Zeer positieve resultaten worden ook geboekt bij het isoleren van rieten en beschoten daken. Extra voordeel van de thermosheets in deze toepassing is het feit dat de kap hiermee relatief eenvoudig winddicht kan worden gemaakt. Ook hier is de nieuwe lijm op waterbasis een uitkomst. De zolder is opeens niet meer tochtig en de hinderlijke trek in huis is verdwenen.
In de tropen worden de thermoskussens als dakisolatie ingezet. De ruimte blijft hierdoor koel en de warmte blijft buiten. Het geringe transportvolume betekent hier een enorme besparing op transportkosten.

HR-radiatorfolie

Een radiator zou alleen naar de woonruimte zijn warmte moeten uitstralen. Op dat principe is TONZON HR-radiatorfolie gebaseerd. Deze wordt direct achterop de radiator bevestigd en doet zo onzichtbaar zijn werk. Op deze manier voorkom je het opwarmen van de muur en gaat de warmte beter de kamer in.

Sauna

Een van de specialistische toepassingen waarbij TONZON isolatie zijn vruchten afwerpt is de isolatie van sauna's. Een perfecte geïsoleerde sauna is veel sneller opgewarmd en blijft op temperatuur met minder energie.

Badisolatie

De toename van het aantal ligbaden zorgt voor een autonome groei van het warmwaterverbruik. Met TONZON badisolatie wordt het bad geïsoleerd als een soort thermosfles. Dat scheelt alleen al bij het vullen circa al 1/3 van de energie. Daarbij komt bijvullen met vers heet water bijna niet meer voor omdat het badwater zeer lang warm blijft.

Leveringsprogramma
  • Thermoskussens met een (Rd = 2,4) of drie luchtkamers (Rd = 3,8) op breedtes van 400, 600, 700, 800, 950, 1.200, 1420 en 1.500 mm breed.
  • Thermosheets op breedtes van 610, 700, 850, 1.250, 1.550, 2.400, 2.700, 3.000 en 4.500 mm.
  • Bodemfolie, dikte 0,23 mm op breedtes van 2.000, 2,500, 3.000, 3.500, 4.000, 5.000, 6.000 en 7.000 mm.
  • Speciale isolatiepakketten voor ligbaden.
  • Diverse radiatorfolies.
  • Diverse toebehoren.

Milieu en gezondheid

TONZON producten zijn allemaal gebaseerd op een dunne reflecterende folie. Hierdoor worden woningen voorzien van uitstekende isolatie met ontzettend weinig materiaal. Weinig materiaal betekent lage energiekosten bij de productie en installatie, maar voornamelijk ook bij het transport. Resultaat: nauwelijks vrachtwagens nodig en een milieu impact die binnen enkele maanden weer is terugverdiend.

Omdat er nauwelijks vrachtwagens nodig zijn voor de transport en de installatie van de producten, betekent dit niet alleen dat energiekostenlager zijn, maar ook minder uitstoot van stikstof en fijnstof.

Uit onderzoek van het NIBE blijkt dat TONZON producten om deze redenen ook de laagste milieubelasting hebben van alle isolatiematerialen. Daarom zijn zij voor hun unieke uitvinding, het Thermoskussen, als enige vloerisolatie bekroond met het keurmerk voor duurzaam bouwen.

Door de unieke manier van isoleren en unieke denkwijze, kan je er op vertrouwen dat je met TONZON altijd een goede keuze maakt voor het klimaat.

Garantie

TONZON garandeert de kwaliteit van de isolatie voor minimaal 10 jaar inclusief garantiecertificaat.

Referenties

Green Make Over tv-programma

TONZON is te zien in de afleveringen van het SBS6 televisieprogramma Green Make Over. In dit programma worden woningen in één dag energiezuinig gemaakt. Dit gebeurt met meerdere kleine en grote maatregelen, waarmee niet alleen de energierekening lager wordt, maar ook het wooncomfort hoger. TONZON verzorgt in de verschillende afleveringen de isolatie. Daarbij kan je denken aan grote maatregelen zoals het isoleren van de kruipruimte tot kleine bespaartips zoals het gebruik maken van radiatorfolie en bandagefolie. Met verschillende producten en handige tips kan je flink wat energie besparen. Kijk hier de afleveringen van Green Make Over terug.

Artsen zonder grenzen

Op 18 januari 2016 vertrok Ton Willemsen met een contract als vrijwillig consulent van Artsen zonder Grenzen naar South Kivu in het oosten van Congo. Samen met een medewerker van Artsen zonder grenzen ging hij op 3 locaties onderzoeken of hij met zijn uitzonderlijke uitvindingen en oplossingen op het gebied van isolatie, kon helpen. Een pakhuis in Afrika werd te warm voor de medicijnen. De TONZON isolatietechniek werd toegepast en dit was/is de perfecte manier om de zonnehitte door het dak tegen te houden. Daarnaast was Ton op pad geweest om te kijken of er lokale bedrijfjes opgeleid konden worden om TONZON op diverse plekken aan te kunnen brengen.

Jan Ligthart School te Zutphen

TONZON heeft op zaterdag 16 maart 2019 een grote bijdrage geleverd aan de verduurzaming van scholen in Zutphen. Op de Jan Ligthartschool in Zutphen hebben zij alle radiatoren voorzien van TONZON radiatorfolie. Daarnaast hebben zij alle leidingen en buizen voorzien van TONZON bandagefolie. Door de radiatorfolie verliest de school geen warmte meer naar de buitenmuren en door de bandagefolie is er ook geen warmteverlies meer tijdens het transport van de ketel richting de radiatoren. Hierdoor bespaart de school flink wat energie.

Stadsbank Enschede

In het jaar 2017 heeft TONZON een mooie opdracht uitgevoerd bij de stadsbank in Enschede. Ook het doel hier was om flink wat energie te besparen. Het gebouw was geïnventariseerd en infraroodfoto’s waren gemaakt. Zij hebben vervolgens de radiatoren in de stadsbank voorzien van TONZON radiatorfolie. Verder zijn de cv-leidingen ook geïsoleerd door middel van bandagefolie. De stadsbank is er erg blij mee en bespaart op deze manier flink op de energiekosten.

Woningen in Opmeer

In het verleden heeft TONZON ook een groots project gedaan met Woningbedrijf Opmeer. De woningen van het woningbedrijf zijn systematisch voorzien van TONZON vloerisolatie. Uit een enquête onder de bewoners blijkt dat meer dan 80% zeer tevreden is. Minder koude vloer, minder tocht en minder schimmel worden als pluspunten genoemd. Het positieve effect vertelde zich door naar particuliere huiseigenaren, waarvan velen inmiddels TONZON vloerisolatie hebben laten aanbrengen of zelf hebben aangebracht. Een en ander heeft er toe geleid dat de gemeente Opmeer nu de gemeente is met het grootste aandeel woningen met TONZON Vloerisolatie. Toeval of niet, maar in de gemeente Opmeer blijken de gelukkigste mensen van Nederland te wonen!