Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

TONZON innovatieve woningisolatie, isolatie waarover is nagedacht. TONZON BV ontwikkelde in 1980 een nieuw en uniek isolatiesysteem waarbij lucht wordt opgesloten tussen meerdere reflecterende oppervlakten. Deze isolatietechniek biedt een hoge isolatiewaarde met weinig ruimteverlies. Omdat gebruik wordt gemaakt van lucht, die overal gratis aanwezig is, blijft transport en opslag beperkt tot volumes die circa 1.000 maal kleiner zijn dan traditionele isolatiematerialen. Tonzon isolatie is ideaal voor renovatie, afbouw en prefabbouw in koude en warme klimaatzones.

Contactgegevens

Tonzon BV
ir. E.L.C. Schiffstraat 220
7547 RD Enschede
Nederland

Leveringsprogramma

Vloerisolatie

Het meest bekend is TONZON met zijn vloerisolatie met Thermoskussens en Bodemfolie. Deze aanpak heeft het unieke voordeel dat de Thermoskussens droog blijven terwijl alle andere isolatiematerialen onvermijdelijk vochtig worden in de traditionele Nederlandse kruipruimte. Het Thermoskussen is daarmee het aangewezen isolatiemateriaal voor het veilig isoleren van houten vloeren en het beschermt ook beton vloeren tegen betonrot.

Vochtwering

De speciale Bodemfolie stopt de verdamping van vocht, remt radon uit de bodem en maakt definitief een einde aan muffe geur en stank zonder dat de toegankelijkheid van de kruipruimte wordt beperkt of afgesloten.

Muurisolatie

Het Thermosheet wordt ingezet als dampremmende laag en isolatiefolie. Dankzij de grote breedtes, oplopend tot 4.500 mm en rol lengtes van 100 m of meer kunnen zeer grote velden naadloos met isolatiemateriaal uit een stuk worden afgedicht/geïsoleerd.
Dankzij een nieuwe lijm op waterbasis kan ieder oppervlak zelfklevend worden gemaakt, hout, beton, steen, metaal, kunststof, etc., zodat ook de aansluiting bij de randen perfect afgesloten wordt. Met deze Thermosheets is het bovendien mogelijk bij steensmuren met minder ruimteverlies meer isolatiewaarde op te bouwen.

Dakisolatie

Zeer positieve resultaten worden ook geboekt bij het isoleren van rieten en beschoten daken. Extra voordeel van het Thermosheet in deze toepassing is het feit dat de kap hiermee relatief eenvoudig winddicht kan worden gemaakt. Ook hier is de nieuwe lijm op waterbasis een uitkomst. De zolder is opeens niet meer tochtig en de hinderlijke trek in huis is verdwenen.
In de tropen worden de Thermoskussens als dakisolatie ingezet. Het geringe transportvolume betekent hier een enorme besparing op transportkosten.

HR-radiatorfolie

Een radiator zou alleen naar de woonruimte toe zijn warmte moeten uitstralen. Op dat principe is de Tonzon HR-radiatorfolie gebaseerd. Deze wordt op de achterzijde van de radiator bevestigd -  niet zichtbaar of ontsierend - en weerkaatst de warmte naar de juiste kant van de radiator.

Sauna

Een van de specialistische toepassingen waarbij TONZON isolatie zijn vruchten afwerpt is de isolatie van sauna's. Een perfecte geïsoleerde sauna is veel sneller opgewarmd en blijft op temperatuur met minder energie.

Badisolatie

De toename van het aantal ligbaden zorgt voor een autonome groei van het warmwaterverbruik. Met TONZON badisolatie wordt het bad geïsoleerd als een soort thermosfles. Dat scheelt alleen al bij het vullen circa 1/3 van de energie. Daarbij komt bijvullen met vers heet water bijna niet meer voor omdat het badwater zeer lang warm blijft.

Leveringsprogramma
  • Thermoskussens met een (Rd = 2,4) of drie luchtkamers (Rd = 3,8) op breedtes van 400, 600, 700, 800, 950, 1.200, 1420 en 1.500 mm breed.

  • Thermosheets op breedtes van 610, 700, 850, 1.250, 1.550, 2.400, 2.700, 3.000 en 4.500 mm.

  • Bodemfolie, dikte 0,23 mm op breedtes van 2.000, 2,500, 3.000, 3.500, 4.000, 5.000, 6.000 en 7.000 mm.

  • Speciale isolatiepakketten voor ligbaden.

  • Diverse radiatorfolies.

  • Diverse toebehoren.