Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

TONZON is jouw betrouwbare partner in isolatie. Zij zijn sinds 1980 de uitvinder van het opvouwbare isolatiemateriaal gebaseerd op een dunne maar sterke folie. De benodigde lucht wordt op de plaats van bestemming opgesloten in de Thermoskussens. TONZON heeft als het ware de thermosfles flexibel gemaakt. Deze isolatietechniek biedt een hoge isolatiewaarde met weinig ruimteverlies en is het meest duurzaam. TONZON is in Nederland met de Thermoskussens vooral bekend als de pionier op het gebied van vloerisolatie. Maar intussen worden ook voorzetwanden, daken, radiatoren en zelfs ligbaden geïsoleerd als een thermosfles. Het isolatiemateriaal is ideaal voor renovatie, afbouw en prefab bouw in koude en warme klimaatzones.

Contactgegevens

TONZON BV
ir. E.L.C. Schiffstraat 220
7547 RD Enschede
Nederland

Leveringsprogramma

TONZON Vloerisolatie

De goede werking van TONZON vloerisolatie komt door de unieke manier van isoleren. De Thermoskussens zijn een soort luchtzakken van TONZON folie die onder de vloer aangebracht worden. Door de folie kan de vloer geen warmte meer uitstralen naar de kruipruimte. Daarnaast wordt de lucht in de luchtzakken opgewarmd en blijft de warmte dicht bij de vloer. Resultaat is een warmere vloer, die sneller opwarmt en langer warm blijft.

Veel kruipruimtes zijn vochtig of nat. Daarom wordt in combinatie met de Thermoskussens een stevig zeil op de bodem van de kruipruimte gelegd. Door middel van deze Bodemfolie wordt de verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem gestopt. Dit betekent minder vocht in de woning en een optimale werking van de Thermoskussens.

TONZON produceert en levert niet alleen hun vloerisolatiesysteem. Met het isolatiemateriaal van TONZON kan je ook muren en daken isoleren. Daarnaast kan je ook je cv optimaliseren. Beperk het warmteverlies bij de radiatoren, cv-buizen en bij de cv-ketel. Door de cv-installatie goed te isoleren, bespaar je energie en zorg je ervoor dat jouw ketel of boiler makkelijker en beter werkt en dus langer mee gaat.

Milieu en gezondheid

TONZON producten zijn allemaal gebaseerd op een dunne maar sterk folie. Hierdoor worden woningen voorzien van uitstekende isolatie met ontzettend weinig materiaal. Weinig materiaal betekent lage energiekosten bij de productie en installatie, maar voornamelijk ook bij het transport. Resultaat: nauwelijks vrachtwagens nodig en een milieu impact die binnen enkele maanden weer is terugverdiend.

Omdat er nauwelijks vrachtwagens nodig zijn voor het transport en de installatie van de producten, betekent dit niet alleen dat de energiekosten lager zijn, maar ook dat er minder uitstoot van stikstof en fijnstof is.

Uit onderzoek van het NIBE blijkt dat TONZON producten om deze redenen ook de laagste milieubelasting hebben van alle isolatiematerialen. Daarom zijn zij als enige vloerisolatie bekroond met het keurmerk voor duurzaam bouwen.

Door de unieke manier van isoleren en door de unieke denkwijze, kan je erop vertrouwen dat je met TONZON altijd een goede keuze maakt voor het klimaat.

Garantie

TONZON garandeert de kwaliteit van de isolatie voor minimaal 10 jaar inclusief gecontroleerde kwaliteitsverklaring.

Referenties

Woningbouwcorporaties

TONZON voert voor talloze woningcorporaties projecten uit. Lees wat het hoofd Technische Dienst van het Gemeentelijk Woningbedrijf Opmeer hierover zegt in een interview in het Financieel dagblad. De woningen van het woningbedrijf zijn systematisch voorzien van TONZON vloerisolatie. Uit een enquête onder de bewoners blijkt dat meer dan 80% zeer tevreden is. Minder koude vloer, minder tocht en minder schimmel worden als pluspunten genoemd. Het positieve effect vertelde zich door naar particuliere huiseigenaren, waarvan velen inmiddels TONZON vloerisolatie hebben laten aanbrengen of zelf hebben aangebracht. Een en ander heeft er toe geleid dat de gemeente Opmeer nu de gemeente is met het grootste aandeel woningen met TONZON Vloerisolatie. Toeval of niet, maar in de gemeente Opmeer blijken de gelukkigste mensen van Nederland te wonen!

Stadsbank Enschede

In het jaar 2017 heeft TONZON een mooie opdracht uitgevoerd bij de stadsbank in Enschede. Ook het doel hier was om flink wat energie te besparen. Het gebouw was geïnventariseerd en infraroodfoto’s waren gemaakt. Wij hebben vervolgens de radiatoren in de stadsbank voorzien van TONZON radiatorfolie. Verder zijn de cv-leidingen ook geïsoleerd door middel van bandagefolie. De stadsbank is er erg blij mee en bespaart op deze manier flink op de energiekosten.

Jan Ligthart school Zutphen

TONZON heeft op zaterdag 16 maart 2019 een grote bijdrage geleverd aan de verduurzaming van scholen in Zutphen. Op de Jan Ligthartschool in Zutphen hebben wij alle radiatoren voorzien van TONZON radiatorfolie. Daarnaast hebben wij alle leidingen en buizen voorzien van TONZON bandagefolie. Door de radiatorfolie verliest de school geen warmte meer naar de buitenmuren en door de bandagefolie is er ook geen warmteverlies meer tijdens het transport van de ketel richting de radiatoren. Hierdoor bespaart de school flink wat energie.

Artsen zonder grenzen

Op 18 januari 2016 vertrok Ton met een contract als vrijwillig consulent van Artsen zonder Grenzen naar South Kivu in het oosten van Congo. Samen met een medewerker van Artsen zonder grenzen ging hij op 3 locaties onderzoeken of hij met zijn uitzonderlijke uitvindingen en oplossingen op het gebied van isolatie, kon helpen. Een pakhuis in Afrika werd te warm voor de medicijnen. De TONZON isolatietechniek werd toegepast en dit was/is de perfecte manier om de zonnehitte door het dak tegen te houden. Daarnaast was Ton op pad geweest om te kijken of er lokale bedrijfjes opgeleid konden worden om TONZON op diverse plekken aan te kunnen brengen.