TONZON BV

Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

TONZON is jouw betrouwbare partner in isolatie. Zij zijn sinds 1980 de uitvinder van het opvouwbare isolatiemateriaal gebaseerd op een dunne maar sterke folie. De benodigde lucht wordt op de plaats van bestemming opgesloten in de Thermoskussens. TONZON heeft als het ware de thermosfles flexibel gemaakt. Deze isolatietechniek biedt een hoge isolatiewaarde met weinig ruimteverlies en is het meest duurzaam. TONZON is in Nederland met de Thermoskussens vooral bekend als de pionier op het gebied van vloerisolatie. Maar intussen worden ook voorzetwanden, daken, radiatoren en zelfs ligbaden geïsoleerd als een thermosfles. Het isolatiemateriaal is ideaal voor renovatie, afbouw en prefab bouw in koude en warme klimaatzones.


Contactgegevens

TONZON BV
  ir. E.L.C. Schiffstraat 220
  7547 RD Enschede
  Nederland
(053) 4332391
(053) 4337405

https://tonzon.nl/

Leveringsprogramma

TONZON Vloerisolatie

De goede werking van TONZON vloerisolatie komt door de unieke manier van isoleren. De Thermoskussens zijn een soort luchtzakken van TONZON folie die onder de vloer aangebracht worden. Door de folie kan de vloer geen warmte meer uitstralen naar de kruipruimte. Daarnaast wordt de lucht in de luchtzakken opgewarmd en blijft de warmte dicht bij de vloer. Resultaat is een warmere vloer, die sneller opwarmt en langer warm blijft.

Veel kruipruimtes zijn vochtig of nat. Daarom wordt in combinatie met de Thermoskussens een stevig zeil op de bodem van de kruipruimte gelegd. Door middel van deze Bodemfolie wordt de verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem gestopt. Dit betekent minder vocht in de woning en een optimale werking van de Thermoskussens.

TONZON produceert en levert niet alleen hun vloerisolatiesysteem. Met het isolatiemateriaal van TONZON kan je ook muren en daken isoleren. Daarnaast kan je ook je cv optimaliseren. Beperk het warmteverlies bij de radiatoren, cv-buizen en bij de cv-ketel. Door de cv-installatie goed te isoleren, bespaar je energie en zorg je ervoor dat jouw ketel of boiler makkelijker en beter werkt en dus langer mee gaat.


Milieu en gezondheid

TONZON producten zijn allemaal gebaseerd op een dunne maar sterk folie. Hierdoor worden woningen voorzien van uitstekende isolatie met ontzettend weinig materiaal. Weinig materiaal betekent lage energiekosten bij de productie en installatie, maar voornamelijk ook bij het transport. Resultaat: nauwelijks vrachtwagens nodig en een milieu impact die binnen enkele maanden weer is terugverdiend.

Omdat er nauwelijks vrachtwagens nodig zijn voor het transport en de installatie van de producten, betekent dit niet alleen dat de energiekosten lager zijn, maar ook dat er minder uitstoot van stikstof en fijnstof is.

Uit onderzoek van het NIBE blijkt dat TONZON producten om deze redenen ook de laagste milieubelasting hebben van alle isolatiematerialen. Daarom zijn zij als enige vloerisolatie bekroond met het keurmerk voor duurzaam bouwen.

Door de unieke manier van isoleren en door de unieke denkwijze, kan je erop vertrouwen dat je met TONZON altijd een goede keuze maakt voor het klimaat.


Garantie

TONZON garandeert de kwaliteit van de isolatie voor minimaal 10 jaar inclusief gecontroleerde kwaliteitsverklaring.


Referenties

Woningbouwcorporaties

TONZON voert voor talloze woningcorporaties projecten uit. Lees wat het hoofd Technische Dienst van het Gemeentelijk Woningbedrijf Opmeer hierover zegt in een interview in het Financieel dagblad. De woningen van het woningbedrijf zijn systematisch voorzien van TONZON vloerisolatie. Uit een enquête onder de bewoners blijkt dat meer dan 80% zeer tevreden is. Minder koude vloer, minder tocht en minder schimmel worden als pluspunten genoemd. Het positieve effect vertelde zich door naar particuliere huiseigenaren, waarvan velen inmiddels TONZON vloerisolatie hebben laten aanbrengen of zelf hebben aangebracht. Een en ander heeft er toe geleid dat de gemeente Opmeer nu de gemeente is met het grootste aandeel woningen met TONZON Vloerisolatie. Toeval of niet, maar in de gemeente Opmeer blijken de gelukkigste mensen van Nederland te wonen!

Stadsbank Enschede

In het jaar 2017 heeft TONZON een mooie opdracht uitgevoerd bij de stadsbank in Enschede. Ook het doel hier was om flink wat energie te besparen. Het gebouw was geïnventariseerd en infraroodfoto’s waren gemaakt. Wij hebben vervolgens de radiatoren in de stadsbank voorzien van TONZON radiatorfolie. Verder zijn de cv-leidingen ook geïsoleerd door middel van bandagefolie. De stadsbank is er erg blij mee en bespaart op deze manier flink op de energiekosten.

Jan Ligthart school Zutphen

TONZON heeft op zaterdag 16 maart 2019 een grote bijdrage geleverd aan de verduurzaming van scholen in Zutphen. Op de Jan Ligthartschool in Zutphen hebben wij alle radiatoren voorzien van TONZON radiatorfolie. Daarnaast hebben wij alle leidingen en buizen voorzien van TONZON bandagefolie. Door de radiatorfolie verliest de school geen warmte meer naar de buitenmuren en door de bandagefolie is er ook geen warmteverlies meer tijdens het transport van de ketel richting de radiatoren. Hierdoor bespaart de school flink wat energie.

Artsen zonder grenzen

Op 18 januari 2016 vertrok Ton met een contract als vrijwillig consulent van Artsen zonder Grenzen naar South Kivu in het oosten van Congo. Samen met een medewerker van Artsen zonder grenzen ging hij op 3 locaties onderzoeken of hij met zijn uitzonderlijke uitvindingen en oplossingen op het gebied van isolatie, kon helpen. Een pakhuis in Afrika werd te warm voor de medicijnen. De TONZON isolatietechniek werd toegepast en dit was/is de perfecte manier om de zonnehitte door het dak tegen te houden. Daarnaast was Ton op pad geweest om te kijken of er lokale bedrijfjes opgeleid konden worden om TONZON op diverse plekken aan te kunnen brengen.Vloerisolatie van Tonzon

Vloerisolatie van TONZON

De goede werking van TONZON vloerisolatie komt door de unieke manier van isoleren.
CV-Isolatie

CV-Isolatie van TONZON

Wel eens gemerkt dat ruimtes als stookhokken, zolders en kruipruimtes verrassend warm zijn? Deze opwarming komt vaak door niet geïsoleerde verwarmingsbuizen, ketels en/of boilers.
Koppelfolie van Tonzon

TONZON Koppelfolie

De koppelfolie (voorheen WTW-folie) is voorzien van dubbelzijdige tape en wordt gebruikt voor het koppelen van de Thermoskussens.
Dakisolatie van Tonzon

Dakisolatie van TONZON

Met TONZON Thermosheets of Thermoskussens krijg je met minder ruimteverlies een hogere isolatiewaarde.
Muurisolatie van Tonzon

Muurisolatie van TONZON

Met de TONZON Thermosheets zijn muren uitstekend te isoleren.


Vloerisolatie, nog belangrijker dan gedacht

Lange tijd werd gedacht dat het niet belangrijk is waar je begint met isoleren. Dit is een groot misverstand. Het staat vast dat je moet beginnen bij de vloer. ‘Wanneer de vloer als laatste wordt geïsoleerd zullen vocht en schimmels zich daar concentreren aangezien de vloer dan de koudste (en vochtigste) plek is’, aldus TKI Urban Energy. De warmtebeelden geven weer hoe belangrijk vloerisolatie is in het bestrijden van schimmel en huisstofmijt.


Opvouwbaar isolatiemateriaal: buitengewoon veelzijdig

TONZON is jouw betrouwbare partner in isolatie. TONZON is de uitvinder van het opvouwbare isolatiemateriaal gebaseerd op een unieke sterke folie. Sinds 1980. De benodigde lucht wordt op de plaats van bestemming opgesloten in de Thermoskussens. De isolatietechniek biedt een hoge isolatiewaarde met weinig ruimteverlies en is het meest duurzaam. Intussen worden ook voorzetwanden, daken, radiatoren en zelfs ligbaden geïsoleerd als een thermosfles. Het isolatiemateriaal is ideaal voor renovatie, afbouw en prefab bouw in koude én warme klimaatzones.


Onderzoek W/E adviseurs wijst uit:

Dat vloerisolatie helpt bij het verlagen van de energierekening en het verhogen van het wooncomfort, is voor iedereen wel duidelijk. Maar met welke materialen dit wordt gedaan, staat voor iedereen vrij. Zolang de normen van de MilieuPrestatie Gebouwen (MPG) maar worden gehaald. Omdat deze norm steeds verder daalt – sinds vorig jaar juli 0,8 – loont het om ook bij vloerisolatiematerialen te kijken naar zo min mogelijk milieubelasting. Uit een rapport van W/E Adviseurs uit Eindhoven in opdracht van TONZON blijkt dat TONZON Vloerisolatie ruim onder de norm zit, zeker ten opzichte van gangbare isolatiematerialen.


Bespaar energie met de juiste vloerisolatie bij betonvloeren

Het komt regelmatig in Nederland voor dat houten vloeren worden vervangen door niet-circulaire betonvloeren.

Beter isoleren met minder materiaal

De nieuwbouwnorm voor het isoleren van de begane grondvloer is Rc=3,5 m²K/W.

Begin met isoleren bij de vloer om comfortabel, gezond én energiezuinig te wonen

Waar de theemuts wellicht al niet meer van deze tijd is, is theemutsisolatie dat nog wel.

Vloerisolatie, doe het goed

De subsidie op woningisolatie is sinds 1 januari 2021 ondergebracht in de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

TONZON vloerisolatie, de hoogste isolatiewaarde met de beste milieuprestatie

De bouw maakt een grote verandering door omdat de milieuprestatie; circulariteit en duurzaamheid, steeds belangrijker wordt.

Bespaar slim energie met goede vloerisolatie

De winter is begonnen. De warme truien mogen weer uit de kast en de winterjas aan de kapstok.

Warmere vloer met Thermoskussens

Vloeren verliezen vrijwel alle warmte door uitstraling naar de kruipruimtebodem en fundering.

Veel doelmatiger gasgebruik met TONZON

De Nederlandse rekenmeesters gaan er nu nog van uit dat alle warmte die uit het gas wordt gehaald ook daadwerkelijk op de plaats van bestemming komt.

Gezond wonen met natuurlijke ventilatie

Veel mensen in Nederland menen dat vochtproblemen in woningen worden veroorzaakt door gebrek aan ventilatie.

TONZON voorzetwand

Bestaande buitenmuren voldoen niet aan de tegenwoordige eisen.

Groot en onbekend energiebesparingspotentieel snel, goedkoop en makkelijk te ontginnen

Nadat minister Wiebes maandag bekend kon maken dat de opwekking van energie met windmolens zonder subsidie mogelijk is, wacht hem woensdag tijdens de beurs DUURZAAM VERWARMD een nieuwe verrassing.

Zomeractie TONZON: Maak uw vloer nu al winterklaar met vloerisolatiesysteem

In samenwerking met het HIER Klimaatbureau organiseert TONZON een zomeractie met een cashback van € 100,- voor particuliere huiseigenaren die tussen 25 juni en 31 augustus 2017 opdracht geven voor het laten aanbrengen van het TONZON Vloerisolatiesysteem met Thermoskussens.

Waarom op die koude vloer blijven wonen?

Veel woningen op de begane grond hebben een koude vloer. Een koude vloer is niet behaaglijk en zorgt voor een hoge energierekening.

Onopvallende binnenzonwering met dubbele functie

Het probleem bij veel binnenzonweringen is dat de korte golfstraling van de zon wordt geabsorbeerd en wordt omgezet in warmte.

Uitvinder wereldinnovatie krijgt Duurzaam Lintje

De onderscheiding wordt sinds 2008 uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet op het gebied van duurzaamheid.

Droge kruipruimte essentieel voor energiezuinig ventileren

Natuurlijke en mechanische ventilatiesystemen zuigen voortdurend lucht aan uit de kruipruimte.

TONZON vloerisolatie biedt duurzame isolatie-aanpak

Voor warmere vloeren, droge kruipruimtes en lagere energierekeningen.

Tonzon’s unieke experiment voor de camera maakt verschil

Een woonboot is gebouwd op twee betonnen bakken. Een van de bakken heeft een vloer die in de fabriek al geïsoleerd is met wol.

Vloer- en luchtverwarming kan efficiënter met Thermoskussens

Eerder baarde TONZON opzien door een radiatorfolie te ontwikkelen die niet op de muur maar op de achterkant van de radiator zelf kon worden bevestigd.

TONZON Thermoskussen maakt vloer warmer dan lucht erboven

Begane grondvloeren in Nederland zijn koud, vooral aan het einde van een strenge winter.

Warme vloeren zonder extra energie

De meeste mensen hebben schoon genoeg van die koude vloer in de winter en denken dat alleen vloerverwarming hierin verandering kan brengen.

Tonzon werpt nieuw licht op hedendaagse warmteleer

Tijdens de presentatie ‘Hoe werkt isolatie met reflectie’ op 9 februari a.

Passieve vloerverwarming bepaalt energielabel

Tonzon heeft een systeem ontwikkeld waardoor begane grondvloeren op een passieve manier nog warmer worden dan de luchtlaag erboven.