Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Troax produceert en levert gaaswanden voor de bouw en industrie. Het gamma omvat een reeks modulaire systemen bestaande uit geprefabriceerde wandelementen en deuren in gaas- en plaatuitvoering voor diverse toepassingen. Het product biedt een functionele, flexibele en economische oplossing voor vele situaties waar het gaat om de veiligheid of beveiliging van mens en/of product.
Enkele toepassingen in de bouw: bergingen, garageboxen, fietsboxen en opslagruimten voor bvb. gasflessen. Voor toepassing in de industrie zijn o.a. producten leverbaar voor magazijnseparaties, achterwanden en legborden voor palletstellingen en veiligheidsafscherming rond machines.

Contactgegevens

Troax BV
Heereweg 331
2161 BL Lisse
Nederland

Bedrijf

Troax is opgericht in 1955 in Hillerstorp, Zweden. Het belangrijkste Troax productie- en distributiecentrum is hier nog steeds gevestigd met daarnaast een productiebedrijf in Engeland. Troax is vertegenwoordigd in 26 landen en heeft eigen verkoopskantoren in 17 landen. Vanuit de lokale magazijnen wordt de markt snel en adequaat bediend.
Troax is Europa's marktleider in industriële gaaswanden en de klantenkring is zeer divers. Deze bestaat uit onder andere machinebouwers, robotintegrators, fabrikanten van interne transportsystemen en palletstellingen, postorderbedrijven, bouwondernemingen en grote productiebedrijven.
De Nederlandse vestiging Troax BV in Lisse richt zich op de Nederlandse klant en kan wereldwijd leveren vanuit het lokale magazijn in Duitsland of rechtstreeks vanuit Zweden.
Troax is haar klanten van dienst vanaf de ontwerpfase van het project tot en met de oplevering van het (desgewenst door Troax) gemonteerde eindresultaat. Met een CAD-tekenprogramma worden de wensen van de klant gevisualiseerd in zowel 2- als 3-dimensionale tekeningen. Troax is in staat Autocad tekeningen in te lezen en het Troax lay-out voorstel ook als zodanig bij de klant aan te leveren.

Leveringsprogramma

 • Bergingen CETUS:
  Systemen voor een al dan niet visuele onderverdeling van bergruimtes in appartementengebouwen, voorzien van draaideuren met diverse sloten. De uitvoeringen zijn met elkaar te combineren.
  • Gaaswand, type UR350: elementen bestaande uit een stalen frame van verticale en horizontale kokerprofielen, voorzien van een gepuntlast netwerk.
  • Gaaswand, type UX450: verzwaarde uitvoering van UR 350.
  • Gaaswand, type UX550: robuuste uitvoering voor inbraakgevoelige locaties.
  • Plaatwand, type URSP: frame geheel voorzien van licht geprofileerde volle staalplaat.
 • Garageseparaties:
  • Modulair systeem opgebouwd uit gaaspanelen UX450 en schuifdeuren, met als doel een parkeerplek in een parkeergarage veilig af te schermen zonder dat het zicht op de auto verloren gaat.
  • Modulair systeem opgebouwd uit gaaspanelen UX550 en schuifdeuren: robuuste uitvoering.
 • Bedrijfs- en magazijnseparaties CAELUM:
  Systemen voor het creëren van scheidingswanden of veilige opslagruimtes.
  • Gaaswand, type UR350: elementen bestaande uit een stalen frame van verticale en horizontale kokerprofielen, voorzien van een gepuntlast netwerk.
  • Gaaswand, type UX450: verzwaarde uitvoering van UR 350.
  • Plaatwand, type URSP: elementen bestaande uit een stalen frame van verticale en horizontale kokerprofielen, voorzien van een geprofileerde volle staalplaat.
 • Achterwanden voor palletstellingen MUSCA:
  • Beveiligingssystemen tegen het vallen van producten uit palletstellingen: elementen UR350, UR300 of UR325 bestaande uit een stalen frame van verticale en horizontale kokerprofielen, voorzien van een gepuntlast netwerk.
  • Gaaslegborden voor palletstellingen: geheel projectmatig afgestemd en berekend op benodigde afmetingen en draagvermogen.
 • Gebiedsafscherming voor machines:
  • Gaaswand, type ST30 en ST20: elementen bestaande uit een stalen frame van verticale en horizontale kokerprofielen, voorzien van een gepuntlast netwerk. Systemen zijn ontwikkeld in overeenstemming met Europese normen, ISO- en EN-richtlijnen (in het bijzonder EN 294, EN 953 en de Nieuwe Machinerichtlijn 2006/42/CE waarin de vorm en afmetingen van de maas en de stabiliteit wordt omschreven).
  • Panelen, type ST voorzien van plaatstaal of transparant Polycarbonaat. Ook uitneembare panelen zijn mogelijk.
  • Er zijn vele oplossingen mogelijk voor de toegangen in de afscherming, afhankelijk van functionaliteit en veiligheid. Naast diverse draai- en schuifdeuren, eventueel voorzien van de gepatenteerde Troax Safe Lock, zijn ook vrijdragende telescopische en lineaire deuren mogelijk.

Milieu en gezondheid

Milieu

Troax heeft een milieuvriendelijk, flexibel en gestroomlijnd productieproces en is gecertificeerd volgens kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001 en volgens milieumanagementsysteem ISO 14001

Toepassing

Toepassingsgebied

Producten van Troax worden toegepast in nieuwbouw/renovatie en in industriële omgevingen.

Levering en betaling

Logistiek

Transport: door een vaste vervoerder;
Verpakking: doorgaans op pallets aangeleverd;
Opslag: droog en verwarmd;
Levertijd: materialen in de standaardkleur (grijs RAL 7037) kunnen zeer snel uit voorraad worden geleverd. Overige levertijden op aanvraag.

Voorwaarden

Volgens Metaalunievoorwaarden.

Levering

Vindt plaats vanuit een voorraad in het lokale magazijn in Duitsland of rechtstreeks vanuit het distributiecentrum in Hillerstorp Zweden.

Leveringsgebied

Op locaties wereldwijd.

Service

Troax BV kan de klant per project voorzien in een advies over de toepassingsmogelijkheden. Zo nodig na een bezoek op de site, een vrijblijvende offerte en tekening van de gewenste opstelling. Extra services zoals engineering, CE- certificering, montagebegeleiding en verhuur van steigers of hoogwerkers zijn in overleg mogelijk.

Garantie

Maximaal 1 jaar op constructiefouten.

Referenties

Referentie adressen

Op aanvraag bij Troax.

Contactgegevens

Bezoek- en factuuradres

Troax BV
Heereweg 331
2161 BL Lisse
Tel.: (0252) 37 01 54
Fax: (0252) 37 01 84
E-mail: info@troax.nl
Internet: www.troax.com