Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

SOPREMA heeft als toonaangevende wereldspeler in de bouwsector een belangrijke verantwoordelijkheid te dragen. Het produceren en leveren van kwalitatief hoogstaande oplossingen op het gebied van duurzame bescherming van gebouwen vereist kennis en kunde. Op 49 productlocaties worden miljoenen vierkante meters waterdichtingsmaterialen en isolatie geproduceerd welke in meer dan 90 landen worden verkocht. De 7 R&D centra zorgen voor de dagelijkse bewaking van de kwaliteit, het optimaliseren van de huidige producten en de ontwikkeling van nieuwe producten. En dat al sinds 1908.

Inmiddels is de SOPREMA group uitgegroeid tot een belangrijke producent en leverancier van waterdichting, isolatie, daglichtsystemen en rookextractiesystemen met meer dan 6.000 werknemers.

Contactgegevens

SOPREMA BV
Geeuwkade 21
8651 AA IJlst
Nederland

Bedrijf

SOPREMA B.V. uit IJLST kreeg op 1 oktober 2016 haar huidige naam. Echter gaat de geschiedenis van het Friese bedrijf al vele jaren terug. SOPREMA B.V., voorheen Troelstra & de Vries B.V., werd in 1930 opgericht en heeft sindsdien een vooraanstaande positie verworven in de Nederlandse markt voor bitumineuze dakbedekking. De kwaliteitsproducten Garantgum, Varyflex, Unicoat en APAX zijn een begrip in deze markt. Na de overname van Troelstra & de Vries door SOPREMA in 2007, is het bitumineuze assortiment aangevuld met producten van de SOPREMA group. Een totaal assortiment voor de complete bouwschil; kunststof membranen (FLAG), PMMA en PU harsen (ALSAN), isolatie (EFYOS), daglicht en rookextractiesystemen.

Deskundigheid, advies, service en flexibiliteit staan bij SOPREMA B.V.hoog in het vaandel. Wij bouwen aan een lange termijn visie en dat kan alleen met kwaliteitsproducten, eerlijke tarieven, deskundige dienstverlening en duurzame relaties.


Leveringsprogramma

SOPREMA BV biedt een totaal assortiment voor de complete bouwschil; Bitumineuze- en kunststof waterdichtingssystemen voor het platte dak. ALSAN PMMA en PU systemen voor de waterdichting van parkeergarages, balkons en galerijen. En EFYOS isolatie voor het isoleren van muren, vloeren, gevels en daken. 

Bitumineuze waterdichting

De bitumineuze membranen, op basis van APP en SBS gemodificeerde bitumen, zijn lange tijd het enige antwoord geweest op de diverse waterdichtingsproblemen. De bitumineuze membranen van SOPREMA, voortdurend geoptimaliseerd door de R&D diensten, kenmerking zich vandaag de dag door hun uitzonderlijke prestaties; weerstand, betrouwbaarheid, levensduur, kwaliteit, afwerking, ed.

Synthetische waterdichting

Door de overname van FLAG (Italië) biedt SOPREMA naast de bekende bitumineuze waterdichtngsmembranen ook een compleet assortiment hoogwaardige synthetische membranen. Deze membranen op basis van TPO en PBC zijn uitermate geschikt voor de waterdichting van gebouwen, weg- en waterbouw, hydraulische projecten en zwembaden.

Vloeibare waterdichting

Sinds meer dan 20 jaar bieden de vloeibare waterdichtingssystemen ALSAN het hoogtechnologische antwoord op de moeilijkste waterdichtingsproblemen. Zowel voor het inwerken van details op platte daken als voor parkeergarages, galerijen, balkons en vochtige ruimtes biedt SOPREMA met ALSAN de beste oplossingen op basis van PMMA en PU.

Isolatie

Of het nu om daken, vloeren of muren gaat, met de komst van EFYOS biedt SOPREMA de beste prestaties op het gebied van thermische en akoestische isolatie. Dit brede gamma van producten, bestaande uit PIR, PUR, XPS en EPS, wordt aangevuld met minerale of plantaardige producten als vermiculiet, perliet, cellulosewatten en houtvezels. .

& zo veel meer… COOL ROOF, GROENDAKEN, LICHTKOEPELS, ROOKEXTRACTIE, ZONNE-ENERGIE SYSTEMEN

Milieu en gezondheid

Innovatie en creativiteit zijn de bouwstenen van onze groei; een maximaal bedrijfsresultaat met een minimum impact op het milieu. Veiligheid is daarbij één van onze prioriteiten.

SOPREMA BV is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd

Toepassing

De producten van SOPREMA zijn toepasbaar in de gehele bouwschil. Van daken tot kelders en van muren tot vloeren. Voor details verwijzen wij u naar de KOMO certificaten.

Levering en betaling

Logistiek

Onze producten worden verpakt en vervoerd volgens de daarvoor geldende regels op het gebied van transport, veiligheid en milieu. De producten niet in direct zonlicht plaatsen.

Heeft u vragen over onze voorraden of levertijden? Neem dan contact op met onze afdeling verkoop.

Voorwaarden

Onze algemene verkoopvoorwaarde zijn terug te vinden op onze website www.soprema.nl.

Levering

Distributie verloopt door SOPREMA BV of door de door ons aangewezen tussenhandel.

Leveringsgebied

Wereldwijd. Met vragen over onze logistieke mogelijkheden kunt u terecht bij onze expeditiemanager.

Service
 • Advies op maat, van dakopbouw tot energiesysteem tot vloerisolatie;
 • Begeleiding bij het opstellen van bestekteksten;
 • Uitvoeren van dakinspecties met aansluitend een advies;
 • Advies met betrekking tot onderhoud en het beheer;
 • Assistentie bij het starten van een project, inclusief training on the job;
 • Uitgebreide technische begeleiding bij het verwerken van onze producten.

Vraag onze afdeling SOPREMA CONSULTING naar al onze mogelijkheden op gebied van service, begeleiding en garanties.

Garantie

SOPREMA geeft op haar producten een 10 jarige verzekerde productgarantie. Tevens is een ALL-IN project garantie mogelijk.

Referenties

 • Bedrijfspand Unipro te Haaksbergen;
 • Parkeergarage Heuvelpoort te Tilburg;
 • Logistiekcentrum Poiesz Supermarkten te Sneek;
 • Milieucentrum te Zutphen;
 • Balkonrenovatie Hillegersberg te Rotterdam;
 • Gemeentehuis Smallingerland te Drachten;
 • Winkelcentrum Roselaar te Roosendaal.

Contactgegevens

SOPREMA BV
Geeuwkade 21
8651 AA IJlst

Tel.: (0515) 53 30 00
Fax: (0515) 53 31 11

E-mail: info@soprema.nl
Internet: www.soprema.nl
Internet: www.soprema.com